BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık53 banka stres testine girecek!----

53 banka stres testine girecek!

53 banka stres testine girecek!
05 Kasım 2015 - 16:36 www.finansgundem.com

ECB, AB'deki bankaları kapsayan stres testinde 53 bankanın mali yapısının inceleneceğini duyurdu

Avrupa Merkez Bankası (ECB), gelecek yılın şubat ayında gerçekleştirilecek ve Avrupa Birliği'ndeki (AB) bankaları kapsayacak stres testinde toplam 53 bankanın yer alacağını bildirdi.

ECB'den yapılan açıklamada, Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) tarafından yürütülen ve AB'deki bankaları da kapsayan stres testinde 39'u Euro Bölgesi'ndeki bankalar olmak üzere 53 bankanın mali yapısının ele alınacağı belirtildi.

EBA'nın söz konusu testi ECB ve ulusal otoritelerle iş birliği yaparak organize edeceğine işaret edilen açıklamada, "Uygulama özellikle kamu ve diğer diğer paydaşlara olumsuz makroekonomik koşullarda sermaye ihtiyaçlarını karşılamak ve şokları emmek için bankaların direncini değerlendirmek ve karşılaştırmak konusunda yardımcı olacak" denildi.  

Açıklamada, söz konusu stres testinin 2016 yılının şubat ayı sonunda başlayacağı ve sonuçlarının  2016'nın ilk çeyreğinde açıklanmasının beklendiği belirtilerek, EBA tarafından belirlenen seçim kriterlerine uygun olarak, denetlenecek bankaların AB'nin bankacılık sektörü varlığının yüzde 70'ini temsil ettiği aktarıldı.

Söz konusu testle bankaların bilançolarının güçlendirilmesi, şeffaflığının artırılması ve güven oluşturulması amaçlanıyor. Geçen yılın test sonuçlarına göre testi geçemeyen bankaların ağırlıklı olduğu ülke İtalya olmuştu. İtalya'da 9 banka testi geçemezken, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde 3, Fransa'da ise 1 banka testte başarısız olmuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)