BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem500 euroya Avrupa'da üniversite----

500 euroya Avrupa'da üniversite

500 euroya Avrupa'da üniversite
13 Ağustos 2013 - 13:44 www.finansgundem.com

Türkiye'de üniversite kazanan öğrencilere yurtdışında okumak için büyük şans...

Türkiye'de üniversite kazanan öğrencilere yurtdışında okumak için büyük şans. Avusturya ve Almanya'da devlet destekli üniversiteler yılda 500-1.490 euro harçla öğrencilere kapısını açtı. Bu ekonomik okullar, öğrencilere ciddi bir alternatif sunuyor.
Türkiye’de üniversiteyi kazan, Avrupa’da oku... Üniversite sınavını kazanan gençlere, kazandığı bölümü Avusturya veya Almanya’nın önemli üniversitelerinde okuyabilme imkanı sunuluyor. Avusturya ve Almanya devletleri tarafından desteklenen bu üniversitelerde yıllık harçlar 500 ile 1.490 euro arasında değişiyor.
İŞTE O ÜNİVERSİTELER
Viyana Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Ekonomi ve İşletme Üniversitesi, Viyana Ziraat Üniversitesi, Viyana Tıp Üniversitesi, Dresden Teknik Üniversitesi, Jgu Mainz Üniversitesi, Btu Cottbus Teknik Üniversitesi ve Fsu Jena Üniversitesi; bu seçenekler arasında en dikkat çekenleri.
TÜRKİYE'DE KAZAN, AVRUPA'DA OKU
Yurtdışı yaşam, sağlık ve eğitim merkezi Yeni Bir Hayat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, son yıllarda çok sayıda Türk öğrencinin, üniversite sınavında eğitimini almak istediği bölümü kazandıktan sonra, Almanya veya Viyana’daki üniversitelere kaydını yaptırdığını söyledi. Türkiye’de herhangi bir üniversitenin Tıp Fakültesi'ni kazanan öğrenciler, Viyana Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırabiliyor. Özellikle de Türkiye’de ve Kıbrıs'ta bulunan özel üniversitelerin maliyetleriyle kıyaslandığında bu ülkelerde eğitim almak ekonomik ve çok avantajlı bir alternatif olarak sunuluyor.
VİYANA'DA EN İYİLER
Avusturya’daki üniversitelerin kalitesi ve eğitimlerindeki yüksek standart tüm dünya çapında kabul ediliyor. Yıllık harç ücreti 1490 euro civarında olan Viyana üniversiteleri, iyi eğitimin yanında en düşük ücretli üniversiteler arasında da yer alıyor. YÖK tarafından da denklik verilen Viyana üniversitelerinden alınan diplomaların tüm dünyada geçerliliği var.
ÇALIŞMA HAKKI DA VERİYOR
Amerika ve pek çok Avrupa ülkesinde öğrencilerin çalışmalarına yasal olarak izin verilmemesine karşı Avusturya’da eğitim gören öğrencilerin, üniversite eğitimi sırasında aylık 600 euro maaşla yasal çalışma hakları bulunuyor.
ALMANYA NE ŞART ARIYOR?
Almanya’da herhangi bir üniversiteye başvuru yapabilmek için aranan temel şart ise üniversite sınavında, Türkiye'de herhangi bir vakıf ya da devlet üniversitesinde 4 yıllık bir bölümde okumaya hak kazanılmış olunması. Kazanılan bölüm ya da ona yakın bir bölüm için Almanya Dresden Teknik Üniversitesi, Jgu Mainz Üniversitesi ve Btu Cottbus Teknik Üniversitesi veya Fsu Jena Üniversitesi üniversitelerine başvuru yapılabiliyor.
DEVLET FİNANSE EDİYOR
Avusturya’da olduğu gibi Almanya'da da yüksek öğretim devlet tarafından destekleniyor ve finanse ediliyor. Bundan dolayı üniversitelerde yıllık harç oranları 500 euro civarında. Bir öğrencinin aylık yaşam masrafı ise ortalama 650-750 euro
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)