BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayat500 bin Rus korona virüs sigortası yaptırdı----

500 bin Rus korona virüs sigortası yaptırdı

500 bin Rus korona virüs sigortası yaptırdı
25 Kasım 2020 - 11:57 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde büyümeyi sürdüren sigorta sektörü için ‘Korona virüs sigortası’ yeni bir gelir kapısı oldu

Pandemi döneminde sigortanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle sağlık sigortasına olan talep artarken korona virüs bazı ülkelerde yeni bir poliçe olarak satılmaya başladı. Rusya’da yaklaşık 500 bin kişinin koron avirüs sigortası satın aldığı açıklandı. Bu işlemin 17 sigorta şirketi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

SİGORTA SEKTÖRÜ İÇİN YENİ BİR ÜRÜN

Merkez Bankası Tüketici Haklarının Korunması Başkan Yardımcısı İvan Kozlov, Ekspert RA’nın “Hayat sigortası: Piyasa dönüşümü” adlı konferansında yaptığı açıklamada, “Bu yıl, sigortacılar, özellikle korona virüs enfeksiyonuna karşı sigorta olmak üzere kendileri için yeni sigorta ürünlerini geliştirmeye başladı. Bu tür bir sigorta için 1 milyar 600 milyon Ruble tutarında sigorta vergisi ödendi ve hasar oranı yüzde 7’nin altındaydı” dedi.

Bazı vakalarda, korona virüs enfeksiyonu doğrulanmadığını ve bazı vakalarda yeterli belge olmadığını belirten Kozlov, “Bundan dolayı vatandaşların sağlık masrafları karşılanmadı. Vatandaşlar, yarı yolda bırakıldı. Bazı şirketler için sigorta ödemelerinde retlerin payı yüzde 30’a ulaştı” şeklinde konuştu.

Sigorta şirketlerinin prim üretimi arttı

 

Sigorta sektöründe kayıpların artması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)