BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem50 milyar dolar için beklemek gereksiz----

50 milyar dolar için beklemek gereksiz

50 milyar dolar için beklemek gereksiz
16 Şubat 2013 - 20:08 www.finansgundem.com

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmak için 2023’ü beklemeye gerek olmadığını söyledi

 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği Antalya ziyareti kapsamında Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Lara Barut Otel’deki yemeğe Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Gökçen Özdoğan Enç, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, turizm geliştirme birlik başkanları ve turizmciler katıldı.
Yemeğin ardından turizmcilere seslenen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm sektörüyle ilk buluşmasının Antalya’da olmasının tesadüf olmadığını, bu kentin turizmin öncüsü ve itici gücü olması nedeniyle bunun stratejik bir başlangıç olduğunu söyledi.
Bakanlık olarak yeni dönemde Türkiye’nin dünyadaki kültür ve turizm imajını büyütmek ve güçlendirmek hedefinde olduklarına değinen Bakan Ömer Çelik, şöyle dedi:
"Siz kararlıysanız ben bir şeyi açıklamak istiyorum; Eğer siz varsanız bizim 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmak için 2023’ü beklememize gerek de yok tahammülümüz de yok. Siz varsanız ben de bu hedefi daha önce gerçekleştirmek için varım. Sorunlarınızın altını çizerek, sektörünüzü ağlama duvarına dönüştürerek sorunlarınızın içinde kaybolacak vaktimiz yok. Artık Kartaca’yı savunma zamanı bitti Roma’ya saldıracağız hep beraber. Roma yolculuğumuz hayırlı olsun."
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise Antalya’nın kentliler için yaşanılabilir bir şehir olması halinde turistlerin de daha fazla Antalya’yı tercih edeceğini anlattı. Sektörde yaşanan sorunların çözülmesi noktasında bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Turizmi Teşvik Kanunu, turistik tesislerin belgelendirilmesi, Kıyı Kanunu’nun uygulanmasına dair yönetmelik, ecrimisil ve çalışma hayatına ilişkin konuları gündeme getirdi.
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, turizmin gerek ekonomi gerek istihdam bakımından tüm sektörlerin kilidi haline geldiğini ifade etti. Türk turizminin bugünkü haline gelmesinde en büyük payın Antalya’ya ait olduğuna vurgu yapan Çorabatır, kente gelen turist sayısının görülenden daha fazla olduğuna değindi.
Konuşmaların ardından toplantının basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde, sektör temsilcileri tek tek söz alarak turizmde yaşadıkları sorunları anlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)