BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS Terminalleri50 bankaya tek ATM----

50 bankaya tek ATM

50 bankaya tek ATM
01 Kasım 2013 - 08:14 www.finansgundem.com

Vatandaşın bankaların ortak ATM'lerden aldığı ücrete yönelik şikayeti Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu harekete geçirdi

Artan şikayetler üzerine BDDK bankalarla görüşerek konuyu gündemine aldı. Bankacılık sektöründen edinilen bilgilere göre kurul, sistemdeki 50 bankayı tek ATM çatısı altında toplamayı düşünüyor.
Star'ın haberine göre, ortak otomasyon ağıyla bağlanacak ATM'lerde ya düşük ücretlendirme ya da ücret almama formülü izlenecek. Mevcut ATM'ler göz önünde bulundurulduğunda kademeli bir geçiş sisteminin olacağı belirtiliyor. Bu kapsamda öncelikli olarak sayısı 40 bine yaklaşan otomatik para çekme makinelerini tek çatı altında toplayacak sistemin bankacılık üzerindeki maliyeti detaylı bir şekilde hesaplanacak.
BDDK'nın çalışmasının henüz teknik düzeyde olduğunu bildiren bir banka yetkilisi, yeni sisteme geçişin ücret ve komisyonların belirlenmesiyle tek limitin ardından olacağını söyledi. Haziran 2013 tarihi itibariyle bankalara ait 36 bin 55 ATM bulunuyor. Bu sayının yıl sonuna doğru 40 bini bulacağı tahmin ediliyor. Son bir yıllık dönemde bankalar otomatik para çekme makinelerinin sayısını yüzde 11 oranında artırdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ATM kardeşliği01 Kasım 2013 08:58

    Birleşmeleri Atm aramaktan ve yanlış banka Atm'den kurtarır kuru kalabalık gereksiz yer işgali ve bunun gibi sebepler ortadan kalkmış olur.