BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık5 yıl sonra SWIFT olmayacak----

5 yıl sonra SWIFT olmayacak

5 yıl sonra SWIFT olmayacak
27 Mayıs 2022 - 10:14 www.finansgundem.com

Ödeme sistemlerinin en önemli aktörlerinden biri olan Mastercard’ın CEO’su önümüzdeki 5 yıl içiresinde SWIFT sistemini aramızda olmayacağını söyledi.

Mastercard CEO'su Michael Miebach, uluslararası para transfer işlemleri için kullanılan en yaygın platformlardan SWIFT'in beş yıl sonra aramızda olmayacağına inanıyor.

Miebach, 2022 Dünya Ekonomik Forumu'yla aynı anda gerçekleştirilen Blockchain Central Davos konferansında merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine bir panelde konuştu. Panelin sonuna doğru moderatör, katılımcıların SWIFT'in beş yıl sonra da aramızda olup olmayacağını sordu.

Miebach, "hayır" cevabı vererek dinleyiciler arasında şaşkınlığa yol açtı.

Miebach'ın Mastercard'daki görevi nedeniyle böyle bir cevap vermesi beklenmiyordu. Soruyu Miebach'tan önce yanıtlayan Uluslararası Ödemeler Bankası Kıdemli Ekonomisti Jon Frost ve Digital Dollar Projesi Yönetici Müdürü Jennifer Lassiter gibi diğer katılımcılar ise "evet" yanıtını verdi.

Miebach'tan sonra söz alan Digital Asset CEO'su Yuval Rooz ve Accenture'ün yöneticilerinden David Treat de soruyu olumlu yanıtladı.

SWIFT NEDİR?

Dünyanın ana uluslararası ödeme ağı olarak tanımlanan ve İngilizcede açılımı “Society for Worldwide Interbank Finacial Telecommunication” olan SWIFT sistemi, paranın hızla bir yerden diğerine gönderilmesini sağlıyor.

1973’te oluşturulan ve merkezi Brüksel’de olan sistemde 200 ülkeden 11 bin mali kuruluş ve banka bulunuyor.

Uluslararası ticaretin finansmanın temel mekanizması haline gelen SWIFT sistemiyle, her yıl trilyonlarca dolar transfer ediliyor.

Sberbank SWIFT’ten çıkarılıyor

Garanti BBVA, 'SWIFT Gelen Takip Raporu' hizmetini İnternet Bankacılığı'ndan sunmaya başladı

SWIFT'in Rus alternatifine de yaptırım geliyor

SWIFT'e alternatif sistem SPFS

Rusya'dan rest! Swift'in yerini alabilecek sistemimiz var

6 soruda Swift yaptırımları

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)