BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5 tarım ilacına kademeli yasak geldi----

5 tarım ilacına kademeli yasak geldi

5 tarım ilacına kademeli yasak geldi
24 Aralık 2018 - 17:37 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanlığı, arı kolonilerini zehirleyip öldürdüğü gerekçesiyle 5 tarım ilacına kademeli yasak getirdi.

Yaklaşık 8 milyon arı kovanına sahip olan Türkiye'de, her yıl ortalama 150 bin kovan arı, pestisitler,, yani tarım ilaçları nedeniyle ölüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı,, arıların koloni halinde ölümüne yol açtığı iddiasıyla 5 tarım ilacına kademeli yasak getirdi.

5 İLACA KADEMELİ YASAK

O ilaçlardan en zararlıları olan Thiamethoxam ve Imidoclaprıd'in açık alanlarda kullanımı aralık ayı itibarıyla yasaklandı. Bu iki ilacın seralarda kullanımı ise devam edecek, ancak etiketlerinde uyarı yazıları yer alacak. Çiftçiler de dikkatli kullanmaları konusunda uyarılacak. Bir diğer ilaç olan Chothianidin'in kullanımı 31 temmuz 2019'a kadar kademeli olarak devam edecek, o tarihten sonra yasaklanacak. Thiacloprid'in kullanımı da 30 nisan 2019'a kadar devam edecek. Nisan ayı sonunda, kullanılıp kullanılmayacağı yeniden değerlendirilecek...

Acetamibrid'in kullanımı ise devam edecek, ancak etiketinde uyarı yer alacak...

ETİKETLER DEĞİŞECEK

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, Tarım Bakanlığı yetkilileri, söz konusu ilaçların en zararlılarının yasaklandığını, diğerlerinin de kullanımının kısıtlandığını belirtti. Kullanımı kısıtlanan ilaçların etiketlerinde, "bu ürün arılara karşı çok zehirlidir. Kuru ve rüzgarlı havada ilaçlı tohum ekimi yapmayın, bombus arısı olan seralarda kullanmayın” uyarısı yer alacak. 5 ilaçla ilgili Avrupa Birliği uygulamaları takip edilecek ve aldıkları kararlar Türkiye'de de eş zamanlı uygulanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Erfidan24 Aralık 2018 19:20

    Arıları öldürüyormuş diye 5 ilaca yasaklama geliyor.Güzel bir gelişme.Hayvanların hepsi değerli başımızın baştacı,Allahın emanetleridir.Hayvanlar olmasaydı yaşayabilirmiydik sadece ot yiyerek yaşayabilirsek o kadar yaşayabilirdik.Allah tealaya bu konuda şükürlerimiz sonsuzdur.Güzel bir iş yapmışssınız kardeşimde insanları zehirleyen , hormonlu domatesi biberi , carrrttttt diye karanlık soğuk buz dolabında erdiren kan kırmızı yapan renklendiricileri , tavukları 3 ayda zombi gibi büyüten hormon ilaçlarını daaa binlerce zararlı ilaçları niye yasaklamıyorsunuz kardeşimmmmmmmmmmm Arılarımızı koruyalım kabul , gelecek nesilleri , insanları korumayalım mı ?????????