BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa5 Sterlin’de ‘Churchill’ tartışması----

5 Sterlin’de ‘Churchill’ tartışması

5 Sterlin’de ‘Churchill’ tartışması
14 Ekim 2013 - 07:48 www.finansgundem.com

İngiltere’nin eski Başbakanı Sir Winston Churchill’in, tasarımı yenilenen 5 Sterlinlik banknotların üzerinde yer alacak olması tartışma yarattı

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, savaş sırasındaki rekorlarının Churchill’i, Alman ve Japon ziyaretçiler için tartışmalı hale getirebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Yetkililer, bu konuda İngiltere Merkez Bankası Başkanı Sir Mervyn King’i de uyardı. 1 Nisan 2012 tarihinde Sir King, adının geniş kitleler tarafından tanınması ve İkinci Dünya Savaşı’nda halkın gözündeki etkisi nedeniyle banknotlar üzerine resminin konulmasına karar verdi.
Fakat yetkililer, ülkede ve dünyadaki pek çok kişi üzerinde savaş anılarının halen canlı olabileceği konusuda uyarıda bulundu. Churchill, Hiroşima ve Dresden çıkarmalarındaki yetkili isimdi. Churchill, 5 Sterlinler üzerinde 2016’dan itibaren yer alacak. Merkez Bankasının bir yetkilisi, paralar üzerinde yer alacak kişilerin İngiliz halkı tarafından sevilen kişiler olmasına dikkat ettiklerini söyledi.
Austen’e de inceleme
Bankanın yetkilileri, 2017 yılında 10 Sterlinlik banknotlar üzerine fotoğrafı konulması düşünülen ünlü kadın yazar Jane Austen’in de özel hayatında da Churchill gibi kitleler açısından bir handikap yaratabilecek durumun olup olmadığının araştırılması konusunda da ısrar ediyor. Jane Austen’in 1984 yılında banknotlar üzerine fotoğrafının konulması düşünülmüş ancak uygun sanat eseri bulunmadığı için vazgeçilmişti. Jane Austen Derneği’nden Maureen Stiller, yazarın özel yaşamında kesinlikle herhangi bir ihtilafla karşılaşılmadığını kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)