BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık5 bankadan kara parayla mücadele için güç birliği----

5 bankadan kara parayla mücadele için güç birliği

5 bankadan kara parayla mücadele için güç birliği
15 Temmuz 2020 - 19:01 www.finansgundem.com

Hollanda’nın önde gelen 5 bankası, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadeleye yönelik bir işlem takip aracı oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

Hollanda’nın önde gelen 5 bankası olan ABN Amro, ING, Rabobank, Triodos Bank ve Volksbank’tan oluşan koalisyon, bankaların kendi çabalarıyla tanımlayamadığı ödeme trafiğindeki olağandışı hareketleri tanımlamak için İşlem İzleme Hollanda (TMNL) adlı aracı kullanacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hollanda Bankacılık Birliği Başkanı Chris Buijink “Bu tür suçlarla etkin mücadele yakın işbirlikleri ile mümkün olmaktadır. Bu işbirliğinin tespitten kovuşturmaya kadar çok sayıda olumlu sonucu olacaktır. TMNL, dünyada bir ilk olan oldukça önemli ve kolektif bir adımdır.” ifadelerini kullanıyor.

Yapılan araştırmalar, her yıl Hollanda'da uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, çocuk pornografisi ve gasp gibi faaliyetlerden 16 milyar € tutarında yasadışı paranın aklandığını gösteriyor. Hollandalı beş bankanın işlem takip aracı, gelecek süreçte diğer bankaların da projeye dahil olma ihtimali göz önünde bulundurularak aşamalar halinde inşa edilecek ve düzenli olarak geliştirilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)