BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem49 milyarlık savunma yatırımı----

49 milyarlık savunma yatırımı

49 milyarlık savunma yatırımı
12 Mayıs 2014 - 08:16 www.finansgundem.com

Uluslararası standartlarda üretilen zırhlı araçlar, botlar, gemiler, hava savunma sistemleri gibi 334 proje için 49 milyarlık yatırım yapıldı

Uluslararası standartlarda üretilen zırhlı araçlar, sahil güvenlik botları, karakol gemileri, hava savunma sistemleri gibi, tüm dünyada büyük rağbet gören Türk Savunma Sanayisi cirosu ve ihracatı yükselişe geçti. 334 projeyi sürdüren Savunma Sanayi Müsteşarlığı, 2013 yılı içerisinde projelere 49 milyar TL yatırım yaptı. Sektör cirosu 5 milyar dolara yükseldi.

CİRO 5 MİLY AR DOLARA YÜKSELDİ

Sabah'da yer alan habere göre, savunma Sanayi Müsteşarlığı 2013 faaliyet raporuna göre savunma ve havacılık sektör cirosu bir önceki yıla göre yüzde 5.75 artışla 5 milyar dolar oldu. 2013'te 21 AR-GE çalışmasına toplam 350 milyon TL ayrıldı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın imzalamış olduğu en yüksek bedelli projelerden bazıları, Altay yerli tank 494 milyon dolar, Mayın Avlama Gemisi 625 milyon dolar, A400M Ulaştırma Uçağı 1 milyar 332 milyon euro, BlackHawk Helikopteri 37 milyon 440 bin dolar bedelli oldu.

İŞTE TSK'NIN GİZLİ SİLAHLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki milli üretim çok namlulu roketatar ve füze sistemleri görüntülendi. Sistemlerin konuşlandığı birliklerin "gizli" olmasından dolayı çekimler alınan özel izinle yapıldı. Karadan karaya atış yapan Yıldırım füzesi, 150 kilometre mesafedeki hedefleri vurabiliyor. 40 roketi 80 saniyede fırlatan Sakarya ile 4 roketle 18 saniyede 100 kilometredeki hedefi vuran Kasırga çok namlulu roketatar sistemi, TSK'nın önemli ateş gücünü oluşturuyor. Milli imkanlarla üretilen "Yıldırım" füzeleri ile 80 saniyede 40 roketi fırlatabilen çok namlulu roketatar sistemleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli ateş gücünü oluşturuyor.

YILDIRIM EN ÖNEMLİ GÜÇ

600 milimetrelik füze sistemi "Yıldırım", düşmanın yüksek öncelikli hedeflerini istenilen yer ve zamanda ateş altına alabiliyor. Karadan karaya atış yapan Yıldırım füzesi, taktik tekerlekli araç üzerine monteli olduğundan yüksek hareket kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Milli imkanlarla üretilen güdümlü füze, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir ateş gücünü oluşturuyor. Füze sistemi, taşıma-yükleme aracı, komuta aracı ve teknik alan aracından oluşuyor.

40 ROKET 80 SANİYEDE

Türk mühendislerince üretilen Sakarya ve Kasırga çok namlulu roketatar sistemleri de Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir diğer önemli ateş gücünü oluşturuyor. Sakarya, 40 roketi 80 saniyede fırlatıyor. Milli imkanlarla üretilen 122 milimetrelik çok namlulu roketatar sistemi Sakarya dışında Kasırga da oldukçu etkili. Kasırga 4 roketle 18 saniyede 40-100 kilometre arasındaki hedefleri vurabiliyor.

SAKARYA

'Sakarya' adı verilen çok namlulu roketatar, 40 roketi 80 saniyede fırlatarak 3-40 kilometre uzağa gönderebiliyor.

KASIRGA

Dört roketle 18 saniyede 100 kilometredeki hedefi vuran Kasırga çok namlulu roketatar sistemi, önemli bir ateş gücü.

YILDIRIM

Karadan karaya atış yapan Yıldırım füzesi, 150 kilometre mesafedeki hedefleri vurabiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)