BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem462 PYD-PKK'lı tedaviye geldi----

462 PYD-PKK'lı tedaviye geldi

462 PYD-PKK'lı tedaviye geldi
14 Ekim 2014 - 05:49 www.finansgundem.com

Kobani’deki çatışmalarda yaralanan 422 PYD’linin Türkiye’ye getirilerek Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi

IŞİD’den kaçan Kobanili sivillerin yanı sıra çatışmalarda yaralanan PYD’lilerin de Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındığı ortaya çıktı. Hürriyet'teki habere göre çatışmaların şiddetlendiği 4 Ekim’den itibaren 422 PYD’linin Türkiye’ye getirildiği ifade edildi. IŞİD ile çatışmalarda yaralanan PYD’lilerin Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği, tedavi edilenler arasında PYD’nin askeri kanadında üst düzey konumdaki kişilerin de bulunduğu bildirildi. Özellik son 1 haftada gelen yaralı PYD’liler nedeniyle Suruç Devlet Hastanesi’nde büyük yoğunluk yaşandığı, güvenlik açısından da riskler oluştuğu belirtilirken, hastanenin acil durumlar dışında sivil vatandaşlara hizmet veremediği, yatarak tedavi gören bazı sivil hastaların da başka hastanelere nakledildiği kaydedildi.

40 PKK’LI TÜRKİYE’DE

IŞİD kuşatmasının ardından Kandil’in talimatıyla Kobani’ye geçerek PYD’lilerle birlikte savaşan PKK’lılardan yaralananların da Türkiye’ye getirildiği ortaya çıktı. Buna göre, son 1 hafta içerisinde, aralarında PKK’nın silahlı kanadında yer alanların da bulunduğu 40 PKK’lı Türkiye’ye getirildi, suç kayıtları bulunan PKK’lılar ise güvenlik birimlerinin gözetiminde tedavi edildi ve gözaltı işlemi uygulandı.

DİYARBAKIR SORUMLUSU ŞANLIURFA’DA

Türkiye’ye tedaviye gelen PKK’lılar arasında Diyarbakır sorumlusu olan Sofi kod adlı Selahattin Dilek’in de bulunduğu öğrenildi. Diyarbakır bölgesinde uzun yıllar PKK’nın dağ kadrosu ve silahlı kanadı içinde bulunan Dilek’in Kobani’de cephe sorumlusu olarak görev aldığı sırada yaralandığı ve Suruç Devlet Hastanesi’ne getirildiği bilgisi verildi. Gözaltına alınan Dilek’in güvenlik amacıyla 2 gün önce Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, burada ameliyat edildiği ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Tedavi edilen PKK’lı Dilek’in, Dicle ilçesinde askerlere yönelik saldırı talimatı verdiği, Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak eylem yaptığı ve aynı yerde bir uzman çavuşun kaçırılıp sorgusunu yapmaktan sorumlu tutulduğu öne sürüldü. PKK içinde etkili bir isim olan Dilek’in, Diyarbakır bölgesindeki asker ve polise yönelik birçok eylemin talimatını veren kişi olduğu da iddia edildi. Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan PKK’lıların çoğunun da güvenlik nedeniyle başka illerdeki hastanelere gönderildiği ve hepsine gözaltı işleminin uygulandığı belirtildi.     
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)