BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma45'inden sonra her gün 1 aspirin----

45'inden sonra her gün 1 aspirin

45'inden sonra her gün 1 aspirin
25 Kasım 2010 - 10:20 www.finansgundem.com

Araştırmacılar, düzenli aspirin kullanmanın bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu ortaya koydu

İngiltere’de düzenlenen bir tıp konferansında konuşan kanser uzmanları, 45 yaş üstündekilerin her gün düzenli olarak aspirin kullanmasını tavsiye etti.
Oxford Üniversitesi tarafından yapılan ve geçen ay Lancet tıp dergisinde yayımlanan bir araştırma, 5 yıl boyunca her gün 75 mg aspirin içmenin bağırsak kanserine yakalanma oranını yüzde 24, hastalık sebebiyle ölme ihtimalini de yüzde 35 oranında azalttığını göstermişti. Bu araştırmayı yapan ekibin lideri Profesör Peter Rothwell, önceki gün “Kraliyet Tıp Derneği” konferansında yaptığı konuşmada, bulgularının ardından kendisinin de hergün aspirin kullanmaya başladığını söyledi. Prof. Rothwell, aspirinin büyük ihtimalle diğer kanser türlerine karşı da koruyucu etkisi olduğunu belirtti ve “İnsanların 45 yaş civarında düzenli olarak aspirin kullanmaya başlaması mantıklı olur” dedi. 40-55 yaşları arasında kansere yakalanma riskinin arttığını söyleyen Rothwell, bu dönemde aspirin kullanımının kanser oranlarını düşürebileceğini vurguladı.
Aspirinin kalp hastalığı üzerindeki olumlu etkilerini ilk olarak tespit eden Prof. Peter Elwood da, yeni bulguların gelen halk sağılığı açısından çığır açıcı olabileceğini söyledi. Ağrı kesici olarak geliştirilen aspirinin, kalp hastalığından bunamaya kadar birçok rahatsızlığa etkili olduğu, önceki araştırmalarla kanıtlanmıştı. Ancak uzmanlar, aspirinin bağırsak kanaması riskini artırdığına da dikkat çekerek, herkese tek tip bir tedavi önermenin sakıncalı olabileceğini belirtiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)