BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık430 milyon dolarlık imzalar atıldı----

430 milyon dolarlık imzalar atıldı

430 milyon dolarlık imzalar atıldı
24 Eylül 2013 - 11:44 www.finansgundem.com

15 ülkeden 23 bankanın katılımıyla Albaraka’ya dev murabaha sendikasyon kredisi sağlandı

FINANSGUNDEM.COM
Türkiye’de faizsiz bankacılık alanında faaliyet gösteren Albaraka, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törende 430 milyon dolarlık dev murabaha sendikasyon kredisine imza attı. 15 ülkeden 23 bankanın katılımıyla sağlanan 196 milyon dolar + 175.5 milyon Euro, Albaraka’nın en büyük sendikasyon kredisi.
Türk katılım bankacılığının öncüsü Albaraka, 430 milyon dolarlık “Murabaha Sendikasyon Kredisi” sağladı. ABC Islamic Bank (E.C.), Barwa Bank, Emirates NBD Capital Limited, Noor Islamic Bank PJSC ve Standard Chartered Bank liderliğindeki, 15 ülkeden 23 banka ve finansal kuruluşun katılımıyla sağlanan Murabaha Sendikasyon Kredisi’nin vadesi iki yıl olarak belirlendi. 
250 milyon dolar olarak açılan kredi, global çapta 23 kurumdan katılımla 430 milyon  dolar ile kapanış gösterdi. Kredi, İslam Hukuku’na uygun olarak dolar ve euro cinsinde çift para biriminde olmak üzere bir yıllık ve iki yıllık vadelerle çift dilimli murabaha kredisi olarak yapılandırıldı. Bir yıllık ve iki yıllık dilimler ile ilgili kar marjları, sırasıyla yıllık 100 puan ve 135 puan bazında.     
Kredinin imza töreninde konuşan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, kredinin Albaraka’ya kendi fon bazını genişletme, çeşitlendirme, yeni banka ilişkilerini geliştirme ve mevcut ilişkilerini güçlendirme fırsatı verdiğini söyledi. 
Yahşi, kredinin Türk bankacılık sektörü ve ekonomisine duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek,  “Albaraka olarak yılın ilk yarısını başarılı bir şekilde geçirdik. Toplam aktiflerimiz yüzde 15, kredilerimiz yüzde 14 ve toplanan fonlarımız yüzde 10 artış gösterdi. Geçen yılın ikinci çeyreğine göre net karımızı yüzde 16 artırarak, özkaynak karlılığımızı sektörün üzerinde yüzde 17 seviyesinde koruduk. Yılın geri kalan döneminde de sürdürülebilir büyümemize ve yüksek karlılığımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 
2013 yılı içinde yurtdışı sermaye piyasalarından temin ettikleri fonların toplamının 1 milyar doları aştığını dile getiren Yahşi, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ilk defa bir yılın yanında iki yıl vadeli murabaha sendikasyonu gerçekleştirilmiş ve toplam rakamın 135 milyon USD ve 98 milyon Euro’luk kısmı iki yıl vadeli olarak temin edilmiştir.
Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz murabaha sendikasyonu işlemimizin maliyeti libor+%2 ve vadesi 1 yıl iken, bu sene hem maliyet düşürülmüş hem de yarıdan fazlası için vade iki yıla uzatılmıştır. Bir yıl vadeli dilimin maliyeti libor+%1, iki yıl vadeli dilimin maliyeti libor+%1.35 olmuştur.” 
HER YIL 20 YENİ ŞUBE 
Kuruldukları ilk günden bu yana yaptıkları gibi reel sektörü desteklemeye ilerleyen dönemlerde de devam edeceklerini hatırlatan Yahşi, Albaraka ailesi olarak özellikle, KOBİ’lere ve bireysel müşterilere daha yakın olabilmek için şubeleşme çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti. Yahşi, “Gelecek 5 yıl içinde, her yıl ortalama 20 yeni şube açmayı planlıyoruz. Katılım bankacılığı çalışma modelimizin bir gereği olarak reel sektöre sağladığımız doğrudan finansman imkanlarıyla iki tarafında da kazandığı bir ortaklık ilişkisi içerisindeyiz” dedi. 
Genel Müdür Fahrettin Yahşi, Albaraka’nın mevcut yurtiçi fon kaynaklarının yanında, yurtdışı kaynaklı finansman enstrümanları ile büyümesine emin adımlarla devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)