BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar40'tan fazla kripto ETF'si onay bekliyor----

40'tan fazla kripto ETF'si onay bekliyor

40'tan fazla kripto ETF'si onay bekliyor
30 Ekim 2021 - 10:08 www.finansgundem.com

Mevcut durumda 40'ın üzerine kripto para borsa yatırım fonu (ETF), ABD'de onay bekliyor

Fon yöneticileri, Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi büyük kripto paralar rekor fiyat seviyeleri civarında gezinirken, yatırımcılardan gelen talebi karşılamada zorlanıyorlar gibi gözüküyor. Bloomber Intelligence analisti James Seyffart tarafından alınan Bloomberg Terminal ekran görüntüsüne göre, mevcut durumda 40'ın üzerine kripto para borsa yatırım fonu (ETF) ABD'de onay bekliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şimdiye kadar dört ETF'yi onaylandı. Bunların arasında 21 Shares ve ARK Invest'in ortak çabasıyla oluşturulan Ark 21Shares Bitcoin ETF de yer alıyor.

Son olarak 27 Ekim'de AXS Investments da iki fon için başvuruda bulundu: AXS Bitcoin Strategy ETF ve AXS Short Bitcoin Strategy ETF. Başvuruda bulunan fonların büyük çoğunluğu, doğrudan Bitcoin'e veya türevlerine yatırım yapmayı planlıyor. Sayıları az olan bazı fonlar da karışık bir strateji izleyerek varlıkların bir kısmını BTC'ye, kalanını ise ABD merkezli hisse senetlerine veya blockchain hisselerine yatırmayı vadediyor. Diğer yandan Ether'in performansına odaklanan üç fon başvurusu da bulunuyor: VanEck Ethereum Trust, Wisdomtree Ethereum Trust ve Kryptcoin Ethereum Trust. Üçü için de geçtiğimiz aylarda başvuru yapıldı ve mevcut durumda hala onay bekliyorlar.

SEC'nin ABD'de bu tür finansal ürünleri onaylaması sekiz yıl sürdü ve benzer ürünler yatırımcılar arasında çoktan popüler oldu. ProShares Bitcoin Strategy ETF, geçtiğimiz haftalarda ülkede listelenen ilk kripto ETF'si oldu. Fonun yönetilen toplam varlıklarının değeri çeviri yayın saati itibarıyla 2 milyar doları geçti.

Dev Bitcoin fonu ETF olmak istiyor

Morgan Stanley, henüz Bitcoin ETF'inde yatırım olanağı sunmuyor

Bitcoin’in ilk ETF’i ilk işlem gününde yoğun ilgi gördü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)