BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin400 yıllık kayıp tabloya el konuldu----

400 yıllık kayıp tabloya el konuldu

400 yıllık kayıp tabloya el konuldu
09 Nisan 2021 - 10:09 www.finansgundem.com

İspanya’da yapılan bir açık artırma uluslararası sanat dünyasında geniş bir yankı uyandırdı. Madrid'deki bir açık artırmada yer alan eserin satışı İspanya Kültür Bakanlığı tarafından durduruldu.

Dünyaca meşhur İtalyan ressam Caravaggio'nun 17. yüzyıldan kalma kayıp tablosu İspanya'da ortaya çıkmış olabilir...

Başkent Madrid’deki Ansorena Müzayade Evi, 1400 parçalık bir katalogdan oluşan açık artırma düzenledi. Söz konusu açık artırmada yer alan eserlerden biri İspanya Kültür Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 1500 euro (yaklaşık 15 bin TL) bedelle açık artırmaya başlaması beklenen eser 17. yüzyıl ressamlarından İspanyol sanatçı José de Ribera’ya ait olarak adlandırıldı.

TABLO İNCELEME ALTINA ALINDI

Eser satışa çıkmadan önce Kültür Bakanı José Manuel Rodríguez Uribes’in girişimiyle açık artırmadan çıkarıldı. Yurt dışına ihraç edilmesi yasaklanan tablonun İtalyan ressam Michelangelo Merisi da Caravaggio’nun kayıp eserlerinden biri olabileceği belirtildi. Tablo inceleme altına alınırken, bakanlıktan yapılan açıklamada, “Tablo oldukça değerli, bir Caravaggio olduğunu umuyoruz” denildi.

TABLONUN CARAVAGGIO'YA AİT OLDUĞU BELİRLENİRSE DEĞERİ 150 MİLYON EURO'YU BULABİLECEK

Caravaggio’nun kayıp eserlerinden biri olduğu düşünülen tabloyla ilgili Roma Tre Üniversitesi’nde sanat tarihi uzmanı olan Prof. Maria Cristina Terzaghi de konuştu. Bir arkadaşının eserin açık artırmaya çıkacağını söylemesi üzerine İspanya’ya giden Terzaghi, tabloyu gördükten sonra El Pais’e yaptığı açıklamada, “O bir Caravaggio, buna hiçbir şüphem yok” ifadelerini kullandı.

15 bin TL başlangıç fiyatıyla açık artırmadan çekilen tablonun, Caravaggio’ya ait olduğu tespit edilirse değerinin 150 milyon euro’yu (1.5 milyar TL) bulabileceği belirtiliyor.

500 bin dolarlık eseri yanlışlıkla boyadılar

 

Eseri 69 milyon dolara satılan dijital sanatçıya vegi şoku

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)