BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem400 bin işletmenin fotoğrafı çekilecek----

400 bin işletmenin fotoğrafı çekilecek

400 bin işletmenin fotoğrafı çekilecek
05 Ağustos 2013 - 09:22 www.finansgundem.com

Türkiye'de sanayi işletmesi olarak kayıtlı 400 bin üretim tesisine hangi fabrikada, hangi işi yaptığı sorulacak...

Türkiye’de sanayi işletmesi olarak kayıtlı 400 bin üretim tesisi tek tek ziyaret edilecek ve hangi fabrikada ne iş yapıldığı sorulacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Bir oto fabrikası pazarlamacı, büyük bir telekom firması da inşaat şirketi gözüküyor” dedi
Türkiye’deki yaklaşık 400 bin sanayi işletmesini kapsayacak denetlemeyle, hangi fabrikanın gerçekte ne ürettiği tespit edilerek, kayıtlardaki bilgiler güncellenecek.
81 ilde kayıtlarda sanayi işletmesi olarak görünen yaklaşık 400 bine yakın işletme, tek tek ziyaret edilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye’de ilk defa yaptığı çalışmayla, sanayi sicil kayıtları yanında Gelir İdaresi Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları da değerlendirilecek. Çalışma, Eskişehir ve Antalya’nın da içinde olduğu 20 ilde başlayacak.
Telekom mu, inşaat mı?
Bakanlık, gerekli görürse ekonomiyle ilgili devlet dışındaki kuruluşlardan da bilgi alacak. Nihat Ergün, denetlemenin arazideki tesisler ile evraklardaki kayıtların arasındaki çelişkiler nedeniyle yapıldığını belirterek, “Büyük otomobil fabrikalarından bir tanesi, otomobil üretim tesisi olarak kodlanacağı yerde, otomobil satış merkezi olarak kodlanmış. Bu yüzden söz konusu işyeri otomobil pazarlamacısı olarak kayıtlarda yer alıyor. Yine ülkemizin en büyük telekomünikasyon firmalarından birinin, bilgi ve iletişim sektöründe yer almadığını gördük. Bu firmamız altyapı da yaptığı için inşaat şirketleri arasında kaydedilmiş gözüküyor” dedi.
‘Naylon sanayici’ var...
Türkiye’de verilerin birbiriyle uyuşmadığını dile getiren Ergün şöyle devam etti:
“Bir kurumun sanayici dediğine biz sanayici demiyoruz, bizim sanayici dediğimize başka kurum sanayici demiyor. Kurumların birbiriyle veri paylaşımı konusunda ortak bir hukuki altyapı oluşturmak gerekiyordu. Bunu oluşturduk. İdari kayıtlarda sanayici görünenin arazide sanayici olmadığını, bazı işletmelerin ise sanayici olduğu halde sanayi siciline kayıtlı olmadığını gördük.”
Mithat Yurdakul/Milliyet
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)