BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem40 milyon maske üreticinin elinde kaldı----

40 milyon maske üreticinin elinde kaldı

40 milyon maske üreticinin elinde kaldı
13 Haziran 2020 - 20:38 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgınının başlarında Fransa'da yeterli sayıda maske bulunmadığı için hükümet eleştirilerin hedefindeyken, bugün talep azlığı nedeniyle yaklaşık 40 milyon maske üreticilerin elinde kaldı

Tekstil şirketleri kendilerini maske üretmeye teşvik eden hükümetten stoklarındaki maskeleri almasını istiyor.

Gümrüklerin açılmasıyla Fransızlar, daha ucuz olan Çin malı tek kullanımlık maskeleri tercih etmesi nedeniyle yaklaşık 400 Fransız şirketi Ticaret Bakanlığı'ndan 20 milyon bez maske satın alması çağrısında bulundu.

Firmalar, üretime başladıkları ilk zamanlarda haftalık 25 milyon adet maske sattıklarını aktarırken, Çin malı maskelerin piyasa girmesiyle satışların giderek düştüğünü ifade etti.

Maske üreticisi Guillaume Gibault, "Fransızlar çoğunlukla Çin'den ithal edilen tek kullanımlık cerrahi maskeleri tercih ediyorlar" diyerek yerli üretim bez maskelerin tekrar yıkanabildikleri için daha ekonomik olduğunu vurguladı.

Elde kalan maskelerin ne olacağı bilinmiyor
Bakanlık ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mayıs ayı ortasında talebin her zaman o kadar fazla olmayacağı konusunda üreticileri uyardık" ifadelerini kullandı. Fakat bakanlık, şirketlerin Avrupa ülkelerindeki ihtiyacı karşılamak için maske ihracatı yapabileceğini kaydetti.

Fransa'da hükümet maske yokluğundan eleştirilmişti
Fransa'da muhalefetin yanı sıra sağlık çalışanları, ilk haftalarda ülkedeki maske stoğunun yeterli olmaması nedeniyle hükümeti eleştirmişti.

Hükümetin maske ve test yokluğu nedeniyle tüm hastaları teşhis ve tedavi edememesine öfkelenen C-19 Kollektifi adlı bir dernek kuran doktorlar, hükümet aleyhinde de suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)