BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa4 yıl sonra dönüyor: Ağbal ilk kez kamera karşısında!----

4 yıl sonra dönüyor: Ağbal ilk kez kamera karşısında!

4 yıl sonra dönüyor: Ağbal ilk kez kamera karşısında!
14 Aralık 2020 - 10:24 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Ağbal, 16 Aralık’ta açıklayacağı Para ve Kur Politikası metninin sunumunda video konferans yapacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, göreve geldiği günden bu yana piyasa beklentilerine paralel olarak, iletişim faaliyetlerine ağırlık veriyor. Ağbal, bu kez ilk defa kameraların önüne çıkmaya hazırlanıyor.

TCMB’den yapılan açıklamaya göre Ağbal, 16 Aralık Çarşamba günü ‘2021 Para ve Kur Politikası Metni’ sunumunu video konferans ile yapacak. Ağbal göreve atanmasının ardından ilk kez kamera karşısına geçmiş olacak.

İlk olarak 1990 yılında hazırlanan ve 1998 yılından bu yana da düzenli yayınlanan metinler daha önceki uygulamalarda basın toplantısıyla sunuluyordu. Son olarak Murat Çetinkaya döneminde 2016 yılının sonunda basın toplantısıyla sunulan metin, o tarihten bu yana basın toplantısı düzenlenmeden bankanın internet sitesinden yayımlanıyordu.

TCMB’nin ‘Para ve Kur Politikası’ metinleri takip eden yılın para politikasına yönelik yönlendirmeleri içermesiyle piyasa aktörleri tarafından yakından takip ediliyor. Geçen yılın metninde Para Politikası Kurulu toplantı sayısı 8’den 12’ye çıkarılmıştı. Bununla birlikte 2021 yılının ilk üç toplantısı da takvim çerçevesinde açıklanmıştı.

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Evono14 Aralık 2020 11:29

    Ne yapıp ne edip doviz altın çok çıkacak psikolojidi piyasalardan silmeli. Artık bankslarda dovize ve altınada bşrikmiş paraların üretim ve tüketime yönelmedi gerekir. Bunun için sekronize şekilde yurtdışından girişi sağlanan dççyüksek doviz ve artırılan lira faizi ile yapılır. Ancak böylece piyasa dovizde hersey buraya kadar mış der ve Artık paralar ertelenen tüketime, ertelenen yatırıma, emlağa, borsaya yönelmesi denemek.

  • Brs14 Aralık 2020 11:24

    Faizin piyasa bekkentisinin nir puan üstünde %18 e düşürülüp dovizin gevşemesi sağlanmadı gerek. Altın fe dıviz mevduat hesaplarının çözülmesi ve bu paraların ertelenen tüketim ve yatırımlara yönlendirilmesi ve de borsaya açılacak şirketlere kaynak oluşturmadına yönlendirilmesi ancak teel ekonomiyi canladırır..