BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 önemli konuda mutabakat sağlandı----

4 önemli konuda mutabakat sağlandı

4 önemli konuda mutabakat sağlandı
17 Kasım 2013 - 10:34 www.finansgundem.com

Diyarbakır buluşmasında pazarlık ta vardı… Erdoğan ile Barzani 1 saat 20 dakika görüştü

Başbakan Erdoğan ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani arasındaki tarihi görüşmede 4 ana başlıkta mutabakata varıldı...
Kuzey Irak’tan gelecek boru hattından 1.5 ay içinde Türkiye’ye petrol akıtılmaya başlanması kararının alındığı görüşmede ayrıca 1 ay içinde de 2 tane sınır kapısı açılması benimsendi. Çözüm sürecinde sonuna kadar gidilmesi düşüncesine iki taraf da katılırken Rojava bölgesindeki PYD’ye de iki taraf mücadele vurgusu yaptı.
Diyarbakır The Green Park Hotel’de saat 18.10’da başlayan görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı. Ortak açılışta verilen çözüm sürecine yönelik mesajlar her iki isim tarafından olumlu karşılandı. Özellikle Erdoğan’ın ilk kez kullandığı “Kürdistan” ifadesinin Irak Anayasası’ndan kaynaklandığı vurgulandı.
İkili ilişkilerin artırılması üzerinde durulan toplantıda 4 ana başlıkta da mutabakata varıldı. Buna göre 1.5 ay içinde Kuzey Irak’tan Kerkük Yumurtalık Boru hattına bağlanarak Türkiye’ye petrol akıtılmasına başlanacak. Bu gelen petrol ve doğalgaz da Türkiye üzerinden başka ülkelere de satılacak.
Bir diğer önemli konu ise sınır kapılarıyla ilgili oldu. Habur sınır kapısına paralel iki sınır kapısı daha açılması benimsendi. Bu sınır kapılarının da 1 ay içinde açılması üzerinde duruldu.
Toplantıda üçüncü mutabakat konusu ise terörle mücadelede oldu. Suriye’nin Kuzeyi’nde faaliyet gösteren Rojava’daki PYD’nin çalışmaları da masaya yatırıldı. PYD’nin arzuladığı defacto yönetime Barzani’nin de müsaade etmemesi dile getirildi.
Erdoğan toplantıda çözüm sürecine yönelik destekten ötürü Barzani’ye teşekkür etti. Barzani de desteğe devam edeceğini vurguladı. Çözüm sürecinde sonuna kadar gidilmesi düşüncesini iki taraf da benimsedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)