BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 milyarlık borç silindi----

4 milyarlık borç silindi

4 milyarlık borç silindi
21 Mart 2023 - 15:51 www.finansgundem.com

Depremde evi veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı olan vatandaşların depremden önceki ödenmemiş 4 milyarlık elektrik ve doğalgaz faturalarının silindiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile deprem bölgesinde konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş borçları silindi.

Bu abonelerin 6 Şubat'a kadar faturalandırılmış ancak tahsil edilmemiş borçları ile son sayaç okuma tarihinden 6 Şubat'a kadar olan borçları silindi. Silinen fatura borçlarına yönelik açılmış dava veya icra takibi varsa sona erdi.

TOPLAM TUTAR 4 MİLYAR TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, silinen borçların tutarına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda, elektrikte 3,13 milyar TL, doğalgazda 953 milyon TL olmak üzere doğrudan destek tutarı 4,08 milyar TL olacak.

ÖDEMELER ERTELENDİ

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesi de 31 Mayıs'a kadar ertelendi. 

Bu faturalar haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenecek. Erteleme kararı sadece konut abonelerini kapsıyor. Erteleme işlemi başvuruya gerek olmadan elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından yürütülecek.

Deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatı ertelenecek

 

Türkiye'ye 7 milyar euroluk deprem yardımı

 

Erdoğan: Hedefimiz 1 yıl içinde deprem bölgesinin konut ihtiyacını karşılamak

 

Avrupa Komisyonu'ndan deprem sonrası inşa için 1 milyar euro destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)