BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 günde 35 can kaybı----

4 günde 35 can kaybı

4 günde 35 can kaybı
10 Ekim 2014 - 06:31 www.finansgundem.com

IŞİD'i protesto eden grupların yurt genelinde başlattığı gösterilerde Bingöl'de şehit olan 2 polisle birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 35 oldu

Türkiye, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününden bu yana süren olaylarla sarsılıyor. IŞİD'in Suriye'de Kobani kentine saldırılarını protesto için başlayan eylemler 28 kent merkezini savaş alanına çevirdi. Onlarca kişi hayatını kaybederken yüzlerce yaralı ve gözaltı var. Fevzi Kızılkoyun, 4 gündür süren olayların bilançosunu Hürriyet'teki haberinde verdi. İşte o haber: 

Suriye'de PYD'nin kontrolünde bulunan Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto eden grupların yurt genelinde başlattığı gösteriler sırasında Bingöl'de düzenlenen saldırıda şehit olan 2 polisle birlikte olaylarda 35 kişi hayatını kaybetti.

Olaylarda Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Adana'da 1, Van'da 1, Batman'da 1 ve Van'da 1 olmak üzere salı gecesi başlayan olaylarda toplam 25 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı. Perşembe gecesi de Gaziantep, Bingöl'de yaşanan olaylarda da şehit olan polisler Atıf Şahin ve Hüseyin Hatipoğlu ile birlikte 10 kişi yaşamını yitirdi.

Pazartesi günü başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin bulunduğu iller ve ölenlerin kimlikleri şöyle:

* DİYARBAKIR: (10 ölü) Turan Yavaş, Hasan Gökyüz, Riyat Güneş, Hüseyin Ahmet Dakak, Mahmut Enes, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahsun Çoban, Uğur Özbay (19), Baver Şeyhanlıoğulları (18).

* MARDİN (6 ölü): Sinan Toprak (18), Bilal Geze (29), Mehmet Erdoğan (22), Suudi vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric (45), Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif (43), Abdülkerim Seyhan.

* SİİRT: (5 ölü) Yusuf Çelik (17), babası Necmettin Çelik (45), Mehdi Erdoğan (35), Davut Nas (19), Kamil Taş (28).

* ADANA (1 ölü): Ahmet Albay (65)

* MUŞ (1 ölü): Hasan Buksur (25)

* BATMAN (1 ölü): Emrah Demir (23).

* VAN (1 ölü): Hamit Caner (55)

* GAZİANTEP (4 ölü)

* BİNGÖL (4 ölü, polisleri şehit edip kaçarken operasyonda öldürülenler)

YOLUN ORTASINDA 2 CESET

Mardin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kızıltepe ilçesinde dün akşam saatlerinde İpek Mahallesi Dedeman Kavşağı’na giden polisler, biri otomobil içinde diğeri de otomobilden çıkarılıp sürüklenen 2 kişinin cesediyle karşılaştı. Polis, silahla vurulan ve sakallı oldukları dikkati çeken 2 kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Mardin’de önceki günkü olaylarda Kızıltepe’de Kerem Karaaslan, Dargeçit ilçesinde Bilal Gezer ve Sinan Toprak öldürülmüştü.  

SİİRT'TE ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Siirt kent merkezinde 3 günden beri devam eden olaylarda ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kurtalan İlçesi'nde olayların ilk gününde çıkan olaylarda Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan öldürülmüştü. Aynı olaylarda Yusuf Çelik'in babası Necmettin Çelik de yaralı olarak Siirt Devlet Hastanesi'nde bugün öğlen saatlerinde yaşamını yitirdi. 

IŞİD’Cİ MİSİN CİNAYETİ

Adana’nın Yüreğir ilçesinde eylem yapan gruptan bazı kişiler ile Çamlıbel mahallesinde evinin önünde oturan kişi arasında tartışma çıktı. Dün saat 21.00 sıralarındaki olayda, iddiaya göre gruptakiler bu kişiye “Sen IŞİD’ci misin?” diye çıkıştı. Tartışma sırasında gruptakiler, bu kişiye ve olayı engellemeye çalışan komşusuna bıçakla saldırdı. Bu sırada pompalı tüfek sesi de duyuldu. Kimliği açıklanmayan kişi olay yerinde öldü, komşusu da yaralandı.

Siirt-Eruh karayolu üzerinde yol kesen göstericilerden 19 yaşındaki Davut Naz vuruldu. Ambulansla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Naz, kurtarılamadı.

Yine dün akşam saatlerinde yapılan yasa dışı gösteri sırasında bir kişinin molotofkokteyli ile saldırdığı akaryakıt istasyonunda üzerlerine açılan ateş sonucu yaralanan 2 kişiden 28 yaşındaki Kamil Taş da kurtarılamadı. Böylece Siirt’te salı akşamından bu yana çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.

Diyarbakır’ın Sur ve Bağlar ilçelerinde önceki günkü eylemlerde PKK sempatizanlarıyla terör örgütü Hizbullah üyeleri karşı karşıya gelmişti. Farklı noktalardaki HÜDA-PAR yanlısı derneklerin bulunduğu yerlerde silahların da kullanıldığı kavgalarda 10 kişi hayatını kaybetti. Van’da 1 kişi, Muş Varto’da 1 kişi, Batman’da 1 kişi gösteriler sırasında öldü.

KADINLAR SOKAĞA ÇIKTI

Polisin yetersiz kaldığı 5 ilde asker olaylara takviye olarak müdahale etti. Bölgeye Çevik Kuvvet ve Özel Harekât ekipleri de gönderildi. Emniyete göre, Cizre-Nusaybin’de PKK’nın dağ kadrosundaki teröristler şehre indi. 4 il için sokak çatışması uyarısı yapıldı. Emniyette tüm izinler iptal edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çıkardığı, Türkiye genelindeki olayların bilançosu şöyle:  

170 POLİS YARALI

27 il merkeziyle 68 ilçede olay çıktı. 170 polis, atılan taş ve molotoflardan yaralandı. Olaylarda 217 kişi gözaltına alındı. 

Mersin’de Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik, dün ilçede olaylar sırasında göstericilerin açtığı ateşle bileğinden yaralandı. Siirt’in Karakol Mahalllesi’nde ise Cumhuriyet Polis Merkezi’ne kimlikleri tespit edilemeyen kişilerce saat 14.30 sıralarında uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yaralanan 1 başkomiser tedaviye alındı.

Başta Diyarbakır, Van olmak üzere ülke genelinde 3 bin işyeri, 263 kamu binası, 190 banka, 80 siyasi parti binası, 340 özel araç, 216 resmi araç, 30 özel yurt ve dernek, MOBESE sistemleri, trafik lambası, elektrik trafoları, reklam panoları tahrip edilip ateşe verildi. 

Kobani’ye IŞİD saldırılarını protesto adı altında 2 günden beri devam eden eylemlerin faturası ağır oldu. Diyarbakır, Van, Batman, Hakkâri, Şanlıurfa, Muş, Siirt ve İstanbul başta olmak üzere birçok ildeki olaylarda sağlık ocakları, Kızılay kan bağış merkezleri, bankamatikler, banka şubeleri, okul ve yurt binaları, benzinlikler, işyerleri, özel otomobiller, kamyonlar ateşe verildi. Marketler yağmalandı. Bazı yerlerde eğitime ara verildi. Ağır bilançodan bazıları şöyle:

BELEDİYE SEYİRCİ

VAN PTT’ye ait kargo binası, 3 kamyoneti, Türk Kızılayı Van Kan Bağış Merkezi’nin 2 minibüsü, onlarca özel araç ve saldırıya uğrayan alışveriş merkezleri, sabah yağmacıların hedefi oldu. Yanan araçlardan geriye kalan kablo veya demir kısmını satmak için açmaya çalışan ve alışveriş merkezlerini çocuklar yağmaladı. Vali Aydın Nezih Doğan, sabah Maraş Caddesi’nde yakılan market ve işyerlerini ziyaret etti. Doğan, çıkarılan yangınlara belediyenin seyirci kaldığını öne sürerek “Söndürmek için gönderilen talepleri karşılıksız bırakmaları düşündürücüdür. Mülki makamlar zor kullanmak suretiyle belediye itfaiyesinden yararlanabilmiştir” dedi. Van Valiliği, kent merkezi ile Erciş, Muradiye, Özalp ve Başkale ilçelerinde çıkan eylemlerde 118 işyeri, 17 kamu binası, 7 banka, 5 siyasi parti binası, 35 özel araç, 19 resmi aracın tahrip edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında “Bediüzzaman Kuran Kursu inşaatını yakmak isteyenlere mukavemet gösteren bir vatandaşımız, silahla vurularak hayatını kaybetmiştir. Aynı olaylarda 31 güvenlik görevlisi, 3 vatandaş yaralanmıştır” denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)