BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4. dalga uyarısı: Kapanmak gerekebilir, hızlı aşılama şart ----

4. dalga uyarısı: Kapanmak gerekebilir, hızlı aşılama şart

4. dalga uyarısı: Kapanmak gerekebilir, hızlı aşılama şart
03 Haziran 2021 - 09:18 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınında yaşanan yeni varyantların 4. dalgaya ve yeniden kapanmaya neden olabileceğini belirten 3 başhekim 'Hızlı aşılama şart', 'Aşı karşıtlarının içi boş yaklaşımlarını kimse dinlemesin' ifadelerini kullandı.

Korona virüsle mücadelede kademeli normalleşmenin ikinci aşamasına geçildi. Başkan Erdoğan'ın haziranda aşı seferberliği vurgusuna dikkat çeken 3 başhekim Sabah'tan Dilan Kaya'ya konuştu:

"AŞIYA YOĞUN İLGİ VAR"

Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit:

50 yaş üstünde inanılmaz bir aşı randevu talebi var. Biz bu talebi karşılayabilmek için hastanemizde günlük aşı kapasitemizi 3 bine çıkaracağız. Bu talebin hiç azalmadan devam etmesi lazım. Ülkelerin paylaştığı olumlu veriler aşıya olan ilgiyi artırdı. Haziran sonuna kadar aşılama çalışmaları hızla devam ederse temmuz ayına toplumun büyük kısmını aşılamış olarak gireceğiz. Sonbaharda kapalı alanlara dönmeye başladığımızda 4'üncü dalga gelebilir. Ama yazın hızlı aşılamayla bunu engelleyebiliriz. Bu kadar kazanımı heba etmemek için çabalamamız gerekiyor. Sağlık altyapımız çok güçlü, aşı kapasitemiz de oldukça yüksek. Hedefe doğru daha sağlam yürüyebilmemiz için vatandaşlarımızın talebine ihtiyacımız var.

"YENİ VARYANTLAR YENİ KAPANMALARI GETİREBİLİR"

Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel:

Şu an yeni varyantlar nedeniyle Çin'de ve İngiltere'de bazı yerlerde yeniden kapanmalar olabilir. Bunların ülkemizde de olmaması için nüfusun yüzde 80'inin aşılanması gerekiyor. Hızlı bir aşılama yapılmazsa yüzde 90 ihtimalle dördüncü dalga gelebilir, bu işin hiç şakası yok. Mutantlarla virüs gençlere yöneldi ve yoğun bakımlarda yaş ortalaması düştü. Vatandaşın bu işin henüz bitmediğini bilerek davranması lazım. Hazır aşağıya düşüş başlamış ve yoğun bakımların yüzde 60'ı boşalmışken kontrollü normalleşmeyi eskisi gibi değil daha iyi uygulamamız lazım.

"Toplumun yüzde 80'i aşılanana ve bağışıklık sağlanana kadar diken üstünde olmamız lazım. Açık havada yakınınızda insan yoksa maskeyi çıkarmaktan korkmayın ama aşıya da bir an önce koşun."

"AŞI KARŞITLARINA İTİBAR ETMEYİN"

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Genel Hastane Bölümü Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İdris Kurtuluş:

Aşılamada yaş grubu aşağı inmeye devam ediyor ve ciddi aşı anlaşmaları yaptık. Yılın sonuna doğru neredeyse nüfusumuzun üç katını aşılayabilecek duruma ulaşacağız. Aşılama yapılmazsa önümüzdeki eylül ayında da yeni bir dalga olabilir. Ama iyi geçecek bu aylarda alacağımız tedbirler çok önemli. Hedef nüfusu aşılarsak hastalık yine önümüzde duracak ama vurucu, yaralayıcı ve hayatı durdurucu şekilde olmayacak. Aşıların yoğun yapıldığı ülkeler maskelerini çıkardılar. Vatandaşlarımız bizim aşılamayla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalara icabet ederlerse biz de büyük oranda rahatlayacağız. Sosyal medyada insanlar hiçbir gerekçe sunmadan aşı karşıtlığı yapıyor. Ben aşı karşıtıyım diyenlerin hiçbir yayını ve çalışması yok.

"Ama aksine dünya çapında yapılan bilimsel çalışmalarda aşıların hasta olmayı yüksek oranda azalttığını görüyoruz. Aşılar hastaneye yatışı ve yoğun bakıma geçişi yüzde 99 oranında engelliyor, ölüm oranlarını azaltıyor. Diğer tarafta içi boş ve varsayımlara dayalı bir yaklaşım var. Bence vatandaşımızın buna itibar etmemesi lazım."

 

Uzmanlardan uyarı: Marmara için acil tedbir alınmalı

 

Dr. Cem Kınay: Turizmin acil reçetesi aşı oranının artması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.03 Haziran 2021 09:39

    ŞEHİRLERİN MEYDANLARINDA DA AŞI STANDLARI KURULUP KIZILAY/BELEDİYE ARACLARINDA DA KİMSESİZLER/KİMLIKSİZLER DAHİL SIRADA BEKLEYEN HERKESE AŞI YAPILMALI