BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa4 bin kuyumcu kapanır!----

4 bin kuyumcu kapanır!

4 bin kuyumcu kapanır!
03 Şubat 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

Pırlantaya ÖTV kaldırılmazken, altın alım satımında taksit artık yok... Kuyumcuları zor günler bekliyor

Altın ve kuyumcu camiası Torba Yasa ile pırlanta ithalatında ÖTV’nin kaldırılıp yerine yurtiçi satışlarda KDV getirilmesi düzenlemesinin son anda görünmez bir el tarafından kaldırılmasının şokunu yaşıyor.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, Konuyu kendisinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a ilettiğini ve Başbakan’ın da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilettiğini belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, “Maliye bürokratları da bize hak verdi ve konu üzerinde çalışma yaptılar. Ancak adeta görünmez bir el tarafından engellendi. Ne olduğunu biz de anlamadık” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) aldığı önlemle altın alımsatımının taksitle yapılmasının yasaklanması da eklenince kuyumcular için zor günlerin başlayacağını ifade eden Güner, “Bu yıl 40 bin olan kuyumcuların yüzde 10’u yani 4 bini kapanır” dedi.

'ELMAS BORSASINDA 1 KURUŞ İŞLEM YOK'
Maliye’nin pırlanta ithalatından 2012’de 2 milyon dolar 2013’te ise 17.4 milyon dolarlık ithalata karşı 3.8 milyon dolar ÖTV aldığını ifade eden Ayhan Güner, “İthal hazır takının girmesiyle benim hesaplarıma göre 2 bin 500 işyeri kapandı. Ayrıca ithalde KDV alınmasıyla ihracatın önü kesildiği için Elmas Borsası’nda 1 kuruşluk işlem yapılamadı” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)