BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri4 aydır ilk: Kritik gösterge yükseliş hedefliyor----

4 aydır ilk: Kritik gösterge yükseliş hedefliyor

4 aydır ilk: Kritik gösterge yükseliş hedefliyor
30 Nisan 2021 - 11:04 www.finansgundem.com

Ethereum'da alıcılar baskın ancak türev verileri, profesyonel trader'ların tekrar Bitcoin'e yöneldiğine işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) üç gün boyunca 53 bin dolarlık desteğin üzerinde kalmak için mücadele etti. Bu sırada Ether (ETH) ise 2 bin 800 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Mevcut senaryoda bazı trader'lar, fiyatın olay düzeltme eğiliminde olduğunu düşünerek uzun Bitcoin pozisyonlarına girmeden önce cuma günkü CME vadeli işlemlerinin sona ermesini beklemeyi tercih etmeye karar kıldı.

Öte yandan, Ethereum ağı üzerinden "dijital tahvil" satışı başlatan Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Ethereum'un fiyatı olumlu yönde etkiledi. EIB, Goldman Sachs, Santander ve Societe Generale tarafından yapılan anlaşma ile iki yıllık 100 milyon avroluk (yaklaşık 120,8 milyon dolar) dijital tahvil ihraç edilecek.

Ayrıca geçen hafta JP Morgan, likidite iyileştirmeleri ve ağdaki artan aktivite nedeniyle Ethereum'un Bitcoin'den daha iyi performans göstermeye devam etmesi gerektiğini belirten bir yazı yayımladı.

Joshua Younger, gelişmeyi şöyle değerlendirdi:

Bitcoin, para biriminden çok bir kripto emtia konumunda. Bir saklama aracı olarak altınla rekabet ediyor. Oysa Ether, kripto ekonomisinin bel kemiği. Bu nedenle daha çok değişim aracı olarak işlev görüyor. Bu potansiyele sahip olduğu ölçüde etkinliğinin değeri artıyor.

OKEx'te kullanıcıların net uzun-kısa pozisyon oranı şaşırtıcı veriler ortaya çıkarıyor. Ether'in oranı 2021'de en düşük seviyeye ulaştı ve Bitcoin'inkinden önemli ölçüde daha düşük hale geldi.

 

Ethereum yatırımcıları, 2021 boyunca büyük ölçüde uzun pozisyon aldı ve kısalara kıyasla yüzde 130 daha fazla tercih edildi. Bitcoin trader'ları ise genellikle daha mütevazı hareket ediyor. Bununla birlikte 29 Nisan itibarıyla piyasa trendinin tersine dönmesi, Bitcoin'in uzun pozisyonlarının kısalarda yüzde 45 daha fazla olmasını sağladı.

Nisan ayının aylık trendi, Bitcoin yatırımcılarının daha iyimser hale geldiğine işaret ediyor.

Yatırımcılar cuma günkü Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının sona ermesine gözünü dikti. 3,9 milyar dolarlık Bitcoin vadeli işlemi sona erecekken, fiyatın 50 bin doların altına düşmesi durumunda boğalar için tehlike çanları çalabilir.

Şu anda boğalar Ether'in 930 milyon dolarlık opsiyonlarının sona ermesinde söz sahibi. Ether'in fiyatı 2 bin 600 dolara düşse bile satın alma opsiyonlarındaki 115 milyon dolarlık açık pozisyon farkı piyasaya güç veriyor.

Bununla birlikte, her iki kripto para birimi de cuma günü CME vadeli işlem ve opsiyonlarının sona ermesinin ardından fiyat dalgalanması yaşayabilir.

Bitcoin ve Ethereum'da sınırlı yükseliş

Bitcoin, değer saklama aracı mı?

Bitcoin madencileri saklamaya mı geçti?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)