BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 ay sonra ilk MGK----

4 ay sonra ilk MGK

4 ay sonra ilk MGK
02 Haziran 2020 - 08:01 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını nedeniyle 4 aydır yapılamayan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor


Korona virüs sebebiyle dört aydır yapılamayan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılanacak.

Çalışmalarını 2.5 aydır İstanbul’dan yürüten Erdoğan, bu süreçte videokonferans yöntemiyle pek çok toplantıya katıldı. Ancak iki ayda bir toplanması gereken MGK toplantıları bu sürede yapılmadı. Son toplantısını 30 Ocak’ta yapan MGK, 4 aylık sürenin ardından bugün ilk kez bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda, sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirlerine dikkat edilecek.

Libya ve İdlib

Ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin bütün yönleriyle ele alınacağı MGK’nın ana gündemini, Libya ve Suriye’deki gelişmeler oluşturacak. Ateşkesin korunduğu ancak zaman zaman rejim unsurlarını ihlalleri ve radikallerin provokasyonuna sahne olan İdlib ile ilgili olarak, MGK bildirisinde ateşkes kararına uyulması yönünde sahadaki taraflara uyarı yapılması bekleniyor. Sondaj faaliyetlerinin ısıttığı Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve son günlerde Ege Denizi’nde yaşanan Yunan tacizleri de kurul gündeminde konuşulacak.

Korona virüs salgınının dünyaya ve Türkiye’ye etkileri ile aşı ve ilaç çalışmaları başta olmak üzere Kovid-19 da MGK’nın gündeminde önemli bir başlık olacak. Yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları, FETÖ ile mücadeledeki son notlar da kurulda değerlendirilecek diğer konular arasında.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)