BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4-5 ayda bir aşı iyi bir senaryo değil----

4-5 ayda bir aşı iyi bir senaryo değil

4-5 ayda bir aşı iyi bir senaryo değil
23 Ocak 2022 - 12:06 www.finansgundem.com

Pfizer CEO’su Korona virüse karşı yılda bir kez aşılamanın, takviye dozlardan daha iyi bir yaklaşım olduğunu belirtti.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla'ya göre insanların dört-beş ayda bir korona virüs takviye aşı olması 'iyi bir senaryo' değil. Bourla, virüsle savaşmak için yılda bir aşının daha iyi bir yaklaşım olduğunu savundu.

Reuters’ın haberine göre Bourla, İsrail kanalı N12 News’e verdiği röportajda, periyodik olarak her dört ila beş ayda bir takviye doz aşı olunmasını destekleyip desteklemediğine ilişkin gelen bir soruya şu yanıtı verdi;

“Bu iyi bir senaryo olmaz. Yılda bir kez yapmamız gereken bir aşımız olmasını umuyorum. Yılda bir kez olursa insanları bunu yapmaya ikna etmek daha kolay. İnsanların hatırlaması da daha kolay. Yani halk sağlığı açısından bakıldığında, bu ideal bir durum.”

Artan vakalarla birlilkte bazı ülkeler takviye doz aşı programlarını genişletirken, dozlar arasındaki aralıkları da kısalttı.

Pfizer-BioNTech aşısı, son derece bulaşıcı olan Omikron varyantı ile bağlantılı vakalarda ağır semptomlar ve can kayıplarına karşı etkili olduğunu kanıtladı, ancak bulaşı önlemede daha az etkili.

Röportajda Bourla, Pfizer’ın Omikron ile mücadele edebilecek bir aşı üzerinde çalıştığını da söyleyerek, “Kullanmak zorunda mıyız bilmiyorum ama aşı üzerinde çalışıyoruz. En iyi çözüm olup olmadığını ancak verileri gördükten sonra bileceğiz” dedi.

Korona virüs takviye aşılarının faydası 3 ayrı araştırmayla doğrulandı

 

ABD'de federal çalışanlara aşı zorunluluğu durduruldu

 

Uzmanlar uyardı: Gizli Omikron varyantı ortaya çıktı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Ocak 2022 13:50

    İZMIR'DE SAĞLIK OCAKLARINDA HALA TURCOVAC AŞISI YAPILMIYOR HASTANE İSE MAHŞER YERİ GIBİ SAGLAM GIDEN HASTA OLARAK ÇIKAR BIR AN ÖNCE SAĞLIK OCAKLARINDA DA TURCOVAC AŞISI YAPILMAYA BAŞLANSIN Kİ 3 AŞIYI OLABİLELİM