BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa3'üncü havaalanına büyük sürpriz geliyor!----

3'üncü havaalanına büyük sürpriz geliyor!

3'üncü havaalanına büyük sürpriz geliyor!
22 Ocak 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

3. Havalimanı'nın duty free işletmesini Alman Unifree DutyFree aldı. 53 bin metrekare büyüklüğü ile dünyanın en büyük 'duty free'si olacak

Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olacak olan 3. Havalimanı’nın Dut Free anlaşması imzalandı. Cengiz-Limak-Kolin-Kalyoncu-Mapa konsorsiyuma ait olan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılan duty free mağazalarının ihalesini 25 yıllık süre için üstlenen Unifree DutyFree, 53 bin metrekarelik alanda Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı alışveriş merkezi olacak.

120 MİLYON YATIRIM OLACAK

Alman Gebr. Heinemann’nın sahibi olduğu Unifree DutyFree, İstanbul Yeni Havalimanı’nda İstanbul’un dokusundan ödün vermeyen mimari tasarımıyla, 400’den fazla yerli ve yabancı lüks markayı tek çatı altında toplayarak 120 milyon Euro yatırım yapmayı hedefliyor. Star'ın haberine göre, imza töreninde konuşan İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir “İstanbul’u ve ülkemizi dünya havacılık sektörünün merkezi haline getirmek gibi büyük bir hedefimiz var. İGA, yapacağı yatırımlar sayesinde sadece yeni rekorlar kırmakla kalmayıp, yaratacağı ticari hacimle ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacak” dedi.

İGA CEO’su Mertol Genç ise “Bu anlaşma bizim başından beri inandığımız İGA’nın vizyonunun global havacılık endüstrisi tarafından da algılandığının en önemli göstergesidir. 25 yıl süresi olan bu anlaşma Unifree- Gebr. Heinemann grubunun yerel ve küresel uzmanlığı ile İstanbul Yeni Havalimanı’ndan seyahat edecek on milyonlarca yolcuya sıradışı ve son derece keyifli bir seyahat deneyimi sunacaktır” diye konuştu. Unifree DutyFree Hissedarı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerem Üstünkaya ise “Klasikleşmiş veya geleneksel duty free mağazası anlayışından uzak, müşterilerine unutulmaz ve sıra dışı deneyimler yaşatacak bir alışveriş ortamı oluşturacağız. Dünyanın heyecanla seyredeceği bu süreçte, gerek mevcut ilişkilerimizi kullanarak, gerekse geleceğin dinamiklerini yakından takip ederek, mağazalarımızda Unifree’ye özel lansmanlar gerçekleştireceğiz. Bu sayede yolcularımıza aynı anda tüm lüks markalara ulaşma imkanı sağlayacağız” dedi.

4.5 milyar Euro kredi mayıs ayında tamam

Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanı yatırımın finansmanına yönelik 750 milyon Euro köprü kredisi aldıklarını, 4.5 milyar Euro tutarında kredi anlaşmasının da mayıs ayı içerisinde yapılacağını söyledi. Özdemir, 1 milyar Euro da özsermaye kullanacaklarını ifade etti. Mart ayı sonunda projede beton inşaatına başlanacağı bilgisini de veren Özdemir “Toplamda 3 bin sondaj yapacağız. Dolgu yaptıktan sonra geriye dönüş olmayacağı için deneyler ve sondajlar bizim için önemli” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)