BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3’üncü dalga kabusu----

3’üncü dalga kabusu

3’üncü dalga kabusu
27 Mart 2021 - 09:07 www.finansgundem.com

Çin, Vuhan’dan dünyaya yayıldığı belirtilen yeni tip korona virüs salgının ölümcül etkisi küresel ölçekte devam ediyor

Virüsün neden olduğu Kovid-19’a karşı geliştirilen aşılar sayesinde salgının sona ermesi bekleniyor. Ancak şimdiye kadar dünya genelinde 500 milyon dozdan fazla aşı uygulandı Mutasyona uğrayan virüs nedeniyle vaka artışı sürüyor. Avrupa kıtası başta olmak üzere endişe birçok ülkeyi sarmış durumda. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Liderler Zirvesi sonrası düzenlenen toplantıda bu endişeyi dile getirdi. Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınında üçüncü dalganın başladığını, durumun “endişe” verici olduğunu söyleyen Von der Leyen, “Aşılama artık istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Şimdiye kadar 88 milyon doz teslim edildi ve toplamda 62 milyon doz uygulandı” dedi. BioNTech ve Moderna’nın güvenilir ve zamanında tedarik sağladığını, ikinci çeyrekte bu firmaların daha fazla aşı göndereceğini ifade eden Von der Leyen, AstraZeneca firmasının şimdiye kadar AB ile yaptığı sözleşmelerdeki miktarların çok altında aşı tedarik ettiğini anımsattı. Avrupa’da epidemiyolojik durumun “endişeye verici” olduğunu belirten Von der Leyen, “Avrupa’da üçüncü dalganın başlangıcındayız. Birçok Avrupa ülkesinde B-117 (İngiliz) varyantı nedeniyle enfeksiyonlar yeniden artıyor” diye konuştu. Von der Leyen, aşılara yönelik ihracat kısıtlamalarının dün genişletildiğini hatırlatarak, “Avrupa’nın aşılardan adil payını almasını istiyoruz. AB, 1 Aralık’tan beri toplam 77 milyon doz aşı ihraç etti. Bu, Avrupa’nın dünya çapında en çok aşı ihraç eden bölge olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Bir yanda aşı bir yanda antrenman
Fransa’nın Montigny-le-Bretonneux kentindeki Ulusal Saint-Quentin-en-Yvelines Veledromu, Pfizer ile BioNTech’in ürettiği korona virüs aşısının uygulanması için ‘aşılama merkezi’ olarak kullanılıyor. Bir grup insan korona virüs aşısının bir dozunu alırken, ulusal bisiklet takımı o sırada antrenman yapmadı.

187 kişi Yunanistan’a tatile gönderilecek
Hollanda hükümeti, tatil deneyi hazırlığında. Hollanda merkezli bir seyahat acentesi olan Sunweb, korona virüsü döneminde turizmi açmanın sonuçları konusunda bir ön izleme olması açısından 18-70 yaş arası 187 kişiyi 8 günlük tatil için Yunanistan’a götürecek. Hükümet destekli bu sosyal deneye en az 25 bin kişi başvurdu. Başvuranlar arasından seçileceklerin Rodos Adası’nda kişi başı 472 dolara tekabül eden tatil masrafları karşılanacak. Tatilciler, kaldıkları otel bölgesinden dışarı çıkamayacak, otelin yüzme havuzu ve restoranlarını kullanacak ve plaja gidemeyecek. Sputnik’in aktardığına göre Yunanistan’dayken Kovid-19 kapan olursa karantinaya girecek, bunun tüm masrafları da tur şirketi tarafından karşılanacak. Tatilciler, Hollanda’ya döndüklerinde de 10 gün karantinaya girecek.

Fransa alarmda
Fransa’nın bazı bölgelerinde son 7 günde 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 200’ü üstünde seyrediyor. Kovid-19 salgınının bir bölgedeki etkisini belirlemek için kullanılan bu sayı, Paris’in merkezinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde 600’ü bile aştı. Vaka sayısında artış nedeniyle Nievre, Aube ve Rhone bölgelerinde 27 Mart’tan itibaren 4 haftalığına sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülkede salgının durumunun endişe verici olduğunu belirtti. Bugüne kadar 7 milyondan fazla kişinin aşılandığını söyleyen Veran, ülkede gelecek günlerde salgının durumunun kötüleşeceği uyarısında bulundu. Fransa’da da yaygın hâle gelen İngiltere korona virüs varyantının hastalığı “daha ağır” geçirmeye sebep olmadığına dair araştırmalar sağlıkçıların klinik gözlemleriyle tersine dönmeye, gençleri daha ağır etkilediğine dair bulgular oluşmaya başladı.

Günlük 100 bin vaka uyarısı
İngiltere mutasyonu nedeniyle Almanya’da günlük vaka sayısının gelecek ay 100 bine çıkabileceği uyarısı yapıldı. Seyahat yasağı gibi önlemler tartışılırken, hükümet vatandaşlara mesafe ve hijyen önlemlerine uyma çağrısı yaptı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, gidişatın “tehlikeli” bir sürece evrilebileceğine dikkat çekti. Paskalya tatilinde herkesin salgın tedbirlerine uymasının büyük önem taşıdığına işaret eden Spahn, virüsün hızlı yayılımının önüne geçilmemesi halinde Almanya’daki sağlık sisteminin nisan ayı içersinde sınıra ulaşabileceği uyarısında bulundu. Almanya’nın salgın hastalıklarla mücadele kurumu olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler de Almanya halkına önlemlere uyma çağrısı yaptı. Wieler, virüsün yayılımını önleyecek tedbirlere uyulmaması halinde Almanya’da bugün 21 bin 573 olan günlük vaka sayısının önümüzdeki günlerde günlük 100 bine çıkabileceğini söyledi. Üçüncü dalganın ilk iki dalgadan daha kötü olacağını gösteren açık emareler olduğunu vurgulayan Wieler, Alman kamuoyuna “Lütfen evinizde kalın. Önümüzde çok zorlu haftalar var” sözleriye seslendi. Almanya’da RKI’nın verilerine göre bugüne kadar 75 bin 623 kişi hayatını Kovid-19 nedeniyle kaybetti.

20 saniyede sonuç veren korona virüs testine onay

EpiVakKorona aşısı, üçlü bağışıklık savunması geliştiriyor

Hindistan'da çift mutasyonlu korona virüs

Pfizer'den koronaya karşı yeni ilaç

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)