BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin35 yılda nüfusa 150 İstanbul eklenecek----

35 yılda nüfusa 150 İstanbul eklenecek

35 yılda nüfusa 150 İstanbul eklenecek
27 Mayıs 2015 - 06:11 www.finansgundem.com

BASF Sürdürülebilirlik Stratejileri Başkan Yardımcısı Voeste, “Gelecek 35 yıl sonra 2 milyar insan şehirlere yerleşecek. Bu 150 İstanbul demek" dedi

Sürdürülebilirlik kavramını ekonomik, çevresel ve sosyal sorumluluk kapsamında ele aldıklarını söyleyen, dünyanın önde gelen kimya şirketi BASF Sürdürülebilirlik Stratejileri Başkan Yardımcısı Dirk Voeste, dünyada artan şehir nüfusuna dikkat çekti. “2050 yılı itibariyle dünya nüfusunun yüzde 70’ten fazlası şehirlerde yaşayacak” diyen Voeste, “Yani şehirlerde yaşayan nüfusa 2050 yılında 2 milyar kişi daha eklenecek. Bu 150 adet yeni İstanbul demek. İnsanlar bu şehirlerde rahat yaşamalı. Biz de şehirlerin sürdürülebilir olması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nda konuşan Dirk Voeste, “Daha iyi bir şehir yaşamı için sürdürülebilir çözümler” konulu bir sunum yaptı. Dirk Voeste, “Asya’daki gibi mega şehirler ortaya çıkıyor. İnşaat, yerleşim ve binaların yıkılması, global enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ını ve sera gazı emisyonlarının ise yüzde 30’unu oluşturmakta. BASF olarak otomotiv, elektrik ve elektronik, inşaat, deri, tekstil, deterjan, temizlik, ilaç, kozmetik, hayvan yemi, tarım ve gıda sektörlerine verdiğimiz hizmet ile tüm ürün portföyünün sürdürülebilirlik etkisini sistematik bir şekilde incelemeye yönelik, yeni bir metodoloji olan ‘Sürdürülebilir Çözüm Yönetimi’ni geliştirdik. Sürekli kalabalıklaşan dünya nüfusunun talepleri, gezegenimize giderek daha fazla bir yük bindiriyor. Hâlihazırda dünyanın ürettiğinden fazlasını tüketiyoruz. Bu nedenle sürdürülebilirlik, geleceğimiz açısından son derece önemli. Daha sürdürülebilir bir kalkınma için ekonomik, çevresel ve sosyal ihtiyaçları dengelememiz gerekiyor. Bu farkındalık, daha sürdürülebilir çözümler geliştirme konusunda ortaklık yaptığımız müşterilerimiz ve paydaşlarımız arasında da artış gösteriyor. Sürdürülebilirlik, işimiz için giderek daha da önemli bir büyüme faktörü haline geliyor” dedi.

20 şirket Brezilya’da biraraya geldi

SÜRDÜRÜLEBİLİR bir hayat için birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizen Dirk Voeste, “Brezilya’da küçük bir ev inşa ettik. 20 şirket tarafından yapıldı. Bu evle sürdürülebilirliği, enerji etkin evlerin yapılabileceğini göstererek sağladık. Mutfak, mobilya ve döşeme... Her şeyi farklı şirketlerle yaptık. 20 şirket yaptıklarını bu evde sergileme fırsatı buldu. Sürdürülebilir bir hayatı evlere nasıl entegre edeceğimizi göstermiş olduk. Bunu yaparken de birlikte çalıştık. Sürdürülebilir bir hayat için birlikte çalışmak çok önemli.”

Cirosu 74 milyar Euro’yu geçti

BASF olarak 150 yıldır kimya sektörü üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan Dirk Voeste, “113 bin çalışanımız ve 74 milyar Euro’luk yıllık satış rakamı ile dünyanın lider kimya şirketi unvanını taşıyoruz. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasıyla birleştirdik. Ar-Ge yatırımları ve buluşlarımız ile neredeyse tüm endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren şirketlere ürün sağlıyoruz ve hayatı kolaylaştırıyoruz. Hergün 1 milyar insan ürünlerimizi kullanıyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)