BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem35 İzmir 35 proje----

35 İzmir 35 proje

35 İzmir 35 proje
29 Nisan 2013 - 17:15 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'de Ekonomi Muhabirleri'nin sorularını yanıtladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir’de dün Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi, Kemalpaşa'da temel atma törenine katıldı. “35 İzmir 35 Proje” kapsamında 16. projeye başladıklarını belirten Yıldırım, “Bu projelere çakma diyenlere selam olsun. Yenileri sırada” dedi.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım yaptığı konuşmalarda çözüm sürecini özetle şöyle değerlendirdi:
* Terörden çok acılarımız oldu. İnsan kaynağımızı, parasal kaynağımızı hiç uğruna tükettik. Terör yüzünden 400 milyar doları aşan kaynağımız yok olmuş gitmiş. 30 binin üzerinde kaybımız var. Parayla pulla ölçülecek bir şey değil. Ama bu 400 milyar doları yatırıma harcasaydık. Bizim 10 senedir yaptığımız yatırımdan daha fazla yatırım yapardık. 400 tane Boğaziçi Köprüsü yapardık. 100 bin kilometre demiryolu yapardık.
* Bu siyaset üstü bir iştir. Bu konuda İzmirlileri daha duyarlı davranmaya davet ediyorum. Herkes bilsin, terörle sizin hükümetiniz, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, 61. hükümet hiçbir pazarlığa girmedi. Şartlar onları bu noktaya getirdi. Önce ne dendi ‘ayrı devlet’. Sonra ‘federasyon’, sonra ‘özerk yerel yapılanma’, sonra ne dendi ‘demokrasi içinde çözüm’. Baştan beri bizim söylediğimiz de bu demokrasi içinde çözüm.
* Bize diyorlar ki: ‘Siz bu terör örgütüyle neyin pazarlığını yaptınız? Niye birden bire durdu? Biz de diyoruz ki eğer bir pazarlık olarak görüyorsanız 4 T pazarlığı yaptık; tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak. Ay yıldızlı bayrağımız hepimize yeter. Bizim pazarlığımız 4 T’dir.
Bakan Yıldırım, konuşması sırasında “İzmir’in efesi Binali Yıldırım” sloganı atılması üzerine “Efelik İzmirlilere yakışır, biz İzmir’in hizmetkârıyız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)