BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık35 bin bankacı işsiz kalacak----

35 bin bankacı işsiz kalacak

35 bin bankacı işsiz kalacak
17 Haziran 2020 - 12:54 www.finansgundem.com

Kriz döneminde çalışan çıkarmama sözü veren HSBC, hayatta kalma planı kapsamında 35 bin çalışanını işten çıkaracak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC, korona virüs salgının ortaya çıkmasının ardından rafa kaldırdığı işten çıkarma planını yeniden devreye alıyor. Bloomberg News’in haberine göre HSBC, orta vadede 35.000 kişiyi işten çıkarak. HSBC CEO'su Noel Quinn, bankanın dünya çapındaki 235.000 personeline gönderdiği notta, neredeyse tüm dışardan işe alımları askıya almaya devam edeceklerini söyledi.

Quinn, "İşten çıkarmaları süresiz olarak durduramadık - bu olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı meselesi" dedi. Banka sözcüsü notun içeriğini doğruladı. HSBC başlangıçta maliyetleri düşürmeyi amaçlayan daha kapsamlı bir yeniden yapılanma kapsamında işten çıkarmaları Mart ayında ertelemişti. HSBC Mart ayında COVID-19 salgınının olağanüstü koşullarında personeli işten çıkarmanın yanlış olacağı anlamına geldiğini açıklamıştı.

HSBC'nin şimdi karı düştüğü ve ekonomik tahminler zorlu bir zamana işaret ettiği için programı yeniden devreye alması gerektiğini belirten Quinn, üst düzey yöneticilerden bankanın yılın ikinci yarısında maliyetleri nasıl azaltabileceğini araştırmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Ekonomik belirsizliğin artmasıyla bankalar pandeminin mali darbesini hafifletmek için kemer sıkma politikalarını tekrardan gözden geçirmek zorunda kaldı.

Shore Capital’ın banka analisti Gary Greenwood, düşük faiz ortamının ve temerrüte düşen kredilerin artmasının bankaların gelirlerini büyük ölçüde düşürdüğünü söyledi. Stratejiste göre en yüksek maliyet personel tarafından geldiği için maliyet kısmak için yapılacak en etkili yok personel işten çıkarma yoluna gitmek.

Bankalar çalışan çıkarmama sözünden dönebilir

HSBC işten çıkarmaları durdurdu

Yeniden açılan bankalarda yeni normaller

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)