BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem 324 aileyi mağdur eden konkordato----

324 aileyi mağdur eden konkordato

 324 aileyi mağdur eden konkordato
09 Aralık 2019 - 16:33 www.finansgundem.com

İstanbul Tuzla’daki Anadolum İdol projesinden peşin olarak daire alan 324 aile, projeyi üstlenen Anadolum İnşaat’ın konkordato ilan etmesi üzerine mağdur oldu.

Aileler, teslim tarihi 2017 yılı haziran olması gerekirken teslim edilmeyen projenin şantiye alanında eylem yaptı. Sözcü gazetesinin haberine göre yetkililere seslenen aileler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Tuzla’da evi bulunan Binali Yıldırım’ı da seslenen mağdurlar, “Komşularına sahip çık” dedi. Anadolum İnşaat firmasının sahibi Mustafa Yıldırım yaptığı açıklama projenin devam edip etmeyeceğinin kararını konkordato komiserlerinin vereceğini belirtti.

Türkiye'de yaşanan krizden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat geliyor. Konkordato ilan eden firma sayısı artarken vatandaşlar da bundan olumsuz etkileniyor.

İstanbul'un büyük inşaat firmalarından Anadolum İnşaat da konkordato furyasına dahil olarak Mayıs ayında konkordato ilan etmişti. Hali hazırda 2 yıl gecikmiş projesi bulunan firma, ticaret mahkemesinden 1 yıl mühlet aldı.

Bu süre içerisinde mali durumunu düzelteceği öngörülen firma Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde 11 dönüm arazi üzerine kurulu şantiyesinde hiçbir çalışma yapmadı.

Eski başbakan Binali Yıldırım'ın eviyle aynı mahallede yer alan proje 2.5 yıldır beton yığını olarak duruyor. Projeden daire alan 324 aile ise mağdur.

Mağdurlar eylem yaptı

İnşaatına 5 sene önce başlanan projede yer alan 3 bloktan 2'si halen kaba inşaat halinde. Proje için bugüne kadar 40 milyon TL para toplandığı iddia ediliyor.

Firmanın mevcut arazide yaptığı harcama ise yaklaşık 5 milyon TL. Sözleşmeye aykırı hareket eden, evlerini halen teslim etmeyen Anadolum İnşaat'la ilgili mağdurlar pek çok defa yetkililere durumu iletti ancak bir geri dönüş alamadı.

Bunun üzerine Anadolum İdol Mağdurları ismiyle toplantılar düzenlemeye başlayan mağdurlar, önceki gün de Tuzla'da yer alan şantiyeye giderek eylem yaptı.

“2 çocuğumla inşaatta kalacağım ”

Sözcü'ye konuşan mağdur Derviş Örnek, “Ev için Anadolum İnşaat’a peşin para ödedim. Hak kazandığım evim varken, şu an kirada yaşamak zorundayım. Ve şu an herhangi bir kurumda çalışmadığım için birikmiş kiram ve faturalarım var. En son çare branda çekip gidip kaba inşaatı olan evimizde yaşamak olacak. Buradan Cumhurbaşkanımıza, tüm parti liderlerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Arnavutluk'ta 500 daire yapacağımız yere lütfen önceliğiniz biz vatandaşlarınız olalım. Lütfen sesimize kulak verin” ifadelerini kullandı.

Şirketten açıklama geldi 

Anadolum İnşaat firmasının sahibi Mustafa Yıldırım ise yaptığı açıklama şöyle konuştu:

“Konkordato kararı yeni geldi. Devletin görevlileri atandı. Tuzla'daki proje devam edecek mi, inşaat ne olacak, daire alanlara ödeme mi yapılacak, ne olacak artık o görevliler karar verecek. Konkordato komiserleri dosyaları inceleyecek ve kararını verecek. Benim ne söyleyeceğimin artık hiçbir önemi yok”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)