BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin300 milyon yıl sonra Dünya! İşte o görüntüler----

300 milyon yıl sonra Dünya! İşte o görüntüler

300 milyon yıl sonra Dünya! İşte o görüntüler
04 Ekim 2022 - 12:09 www.finansgundem.com

Bilim insanları, süper bilgisayarlarda yürüttükleri simülasyon çalışması ile Dünya'nın 300 milyon yıl sonra nasıl gözükebileceğine tahmin etti.

Dünya, her geçen gün sürekli evrilmeye ve şekil değiştirmeye devam ediyor. Bundan yüz milyonlarca yıl önce Dünya, ‘Pangea’ adı verilen tek bir kıtadan oluşurken bu kıta zamanla dağıldı ve sonunda Dünya, günümüzdeki haline geldi.

Her 600 milyon yılda bir süper kıtanın meydana geldiği bilinen Dünyada gelecekte bugünkü okyanusların ve ana karaların yerini ne alacak sorusuna bilim insanları, süper bilgisayarlar yardımıyla bir simülasyon yürüterek cevapladı.

Bilim insanlarının simülasyondan edindiği bilgilere göre bundan 300 milyon yıl sonra ortada Pasifik Okyanusu diye bir şey olmayacak. Günümüzde de her yıl birkaç santimetre daralmaya devam eden okyanusun yerine Kuzey Amerika ve Asya kıtaları gelecek.

Kuzey Amerika ve Asya kıtalarının birleşimiyle oluşacak olan bu yeni ‘süperkıta’, aslında uzun süredir bir teori olarak ortaya atılan kıtanın kendisi olacak: Amasya (Amasia). Diğer yandan bilim insanları, daha önce bu kıtanın oluşumuyla Pasifik değil, Karayip Denizi ya da Atlantik Okyanusu’nun ortadan kalkacağını tahmin ediyordu. (Amasya, Amerika ile Asya isimlerinin birleşmesi sonucunda oluşturulmuş bir kelime)

Bunun yanı sıra bilim insanları, yeni kıtanın meydana geldiği zamanda deniz seviyesinin de günümüze göre daha düşük olacağını ve yeni süper kıtanın çok yüksek sıcaklıklara sahip olacağını iddia etti.

Bu iddialar, simülasyon ve elde edilen sonuçlar şimdilik bir teori olarak varlığına devam edecek.

Dünya'ya doğru yaklaşan yarım kilometre çapında asteroid keşfedildi

 

Dünyanın en tehlikeli süper virüsü olabilir! Kısırlığa neden oluyor

 

Dünyanın en iyi ülkesi hangi ülke oldu?

 

Dünyada bir ilk: Çin’de dünyaya geldi

 

59 yıl sonra ilk! Jüpiter, Dünya'ya en yakın geçişini yapacak

 

Dünya tarihine dair ipuçları sağlayabilir: Asteroit tozunda su bulundu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)