BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem30 bin evi etkileyecek karar toplu iptal davası----

30 bin evi etkileyecek karar toplu iptal davası

30 bin evi etkileyecek karar toplu iptal davası
07 Mayıs 2016 - 06:52 www.finansgundem.com

Gaziosmanpaşa’da ‘acele kamulaştırma kararı’nın iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’nde toplu halde dava açıldı

İstanbul'un en büyük ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da, belediye "acele kamulaştırma" yetkisi aldı. Yaklaşık 30 bin evi etkileyecek kararın iptali için mahalle saknileri mahkemeye başvurdu.

Gaziosmanpaşa'da aralarında avukat ve mahalle sakinlerinin de olduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Bölge İdare Mahkemesi’nin önünde toplandı. Çevik kuvvet ekipleri de adliye önünde güvenlik önlemi aldı. "Evimizden elinizi çekin" ve "Acele kamulaştırmayı onaylamıyoruz" dövizleri taşıyan grup adına basın açıklaması yapıldı.

Grup adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Gaziosmanpaşa’da 3 yıldır yürüttüğümüz mücadelede bir davadan diğerine koşarken önümüze konan yeni Bakanlar Kurulu kararına karşı bir kez daha başkaldırmaya geldik. 2013 yılından beri bizler Gaziosmanpaşa’da başkaldırıyoruz. Depremdir, riskli alandır denilerek aslında rant için ilan edilen Bakanlar Kurulu kararlarına karşı geldik ve gelmeye devam ediyoruz.Bugün burada yüzlerce avukatın Gaziosmanpaşalılara verdiği destekle bugüne kadar bir şehir içinde yapılmak istenen en büyük acele kamulaştırma kararına karşı davalarımızı açmış bulunuyoruz"

Grup açıklamanın ardından adliyeye girerek kararın iptali için başvuruda bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)