BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa3 ülkeden altın üzerinde büyük baskı----

3 ülkeden altın üzerinde büyük baskı

3 ülkeden altın üzerinde büyük baskı
16 Nisan 2013 - 08:20 www.finansgundem.com

Ünlü ekonomi gazetecisi ülkelerin tavrını mercek altına aldı. Altın üzerinde baskı kuracak olan AB devlerini yazdı

Ali Ağaoğlu, Vatan Gazetesi’ndeki köşesinde, “Satmış olanl için kar realizasyonu fırsatı olaübilir” başlıklı yazısında azıcık umut verse de ‘altındaki acımasız günleri, yatırımcıyı bekleyen zor günleri’ yazıyor. İşte o yazı:
 “Altındaki düşüşün 1,445-1450 dolar bandına kadar devam edebileceğini belirtmiş, bu rakamların da altına inilmesi durumunda, “Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim” diye bitirmiştim dünkü yazımı.
Dün altın 1.356 dolar seviyesine kadar “acımasızca” geriledi. Düşük 1.300 dolarlı seviyeler bir sonraki “destek”. Bu seviye 1.525 dolar ve üzerinde satanlar için iyi bir kâr realizasyonu seviyesi. Yani şayet altındaki düşüşü önceden öngörenlerdenseniz ve hızlı pozisyon alıp altın varlığınızı sattıysanız, yerine koymak için gelinen noktalar uygun görünebilir.
Bu seviyede bir tutunma olur ise altının ons fiyatının kademeli olarak 1500 dolarlı seviyelerin başına kadar bir düzeltme yapma ihtimali var.
Ancak kalıcı olması zor! Altın yatırımcıları için zor günler ve çok fazla belirsizlik var önümüzde...
Mesela ülkelerin tavrı... Kıbrıs Rum Kesimi’nin satacağını açıkladığı altın miktarı piyasalar için önemli değildi. Ancak İtalya’nın 86 milyar euro, Portekiz’in 13 milyar euro, İspanya’nın da 10 milyar euro’luk rezervi her an satışa sunulabilir. İşte bu endişeli bekleyiş bile altın fiyatları üzerinde büyük baskı kurmaya yeter de artar."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)