BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor3 Temmuz Fener'in doğum günü olacak mı----

3 Temmuz Fener'in doğum günü olacak mı

3 Temmuz Fener'in doğum günü olacak mı
03 Temmuz 2014 - 06:13 www.finansgundem.com

Fenerbahçe'nin 1097 günlük maratonu bugün biri yurtiçinden diğeri yurtdışından gelecek iki haberle mutlu sona ulaşabilir

Fenerbahçe için her şey, bir 3 Temmuz günü başlamıştı. Kaderin ağları yine bir 3 Temmuz günü sarı lacivertliler için örülüp, her şeyin çok daha farklı bir hale gelmesine neden olabilir. İsviçre Federal Mahkemesi, bugün sarı lacivertlilerin davası için Zürih’te toplanacak ve UEFA’nın savunmasını bekleyecek. Bu savunma geldikten sonra Fenerbahçe, karşı argümanlarını ortaya dökecek ve İsviçre Federal Mahkemesi 18 Temmuz’dan önce kararını vermiş olacak.

Sarı lacivertliler için umutlu bekleyiş bugünden itibaren başlayacak. İsviçre’de bulunan Fenerbahçe’nin avukatları, Lozan’da üs kurmuş durumda. Alman, Martens bürosu avukatları davayı yakından takip ediyor ve sarı lacivertlilerin stratejisini belirliyor.

CİHANER DOSYASI İLE GÖRÜŞÜLECEK

İkinci önemli beklenti de, Anayasa Mahkemesi’nden bugün çıkması beklenen karar... 3 Temmuz’un 3. yıl dönümünde olumlu bir karar çıkması ilginç bir tesadüfü de beraberinde getirebilir. Fenerbahçe’nin hukukçuları Anayasa Mahkemesi’nin olası bir olumlu kararının hem İsviçre Federal Mahkemesi’nin kararını hem de 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılama kararı aldığı şike davasını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyor.
Sarı lacivertliler, Anayasa Mahkemesi’ne başvurularının İlhan Cihaner dosyası ile görüşülmesinden dolayı, bugün bir karar verilmesini bekliyor. Buradan olumlu bir karar çıkması, Fenerbahçe için her şeyin 3 Temmuz 2011’in öncesine dönmesi anlamına gelecek. Yani sarı lacivertlilerin yeni doğum günü 3 Temmuz 2014 olabilir.

‘Manipülasyon’ uyarısı

FENERBAHÇE resmi sitesinden yapılan ‘Bilgilendirme’ başlıklı açıklamada şöyle denildi: “Anayasa Mahkemesi’nin bugün yayımlanan kararı; Başkanımız Aziz Yıldırım’ın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı, soruşturma savcısı ile ilgili şikayet başvurusu hakkındadır. Anayasa Mahkemesi’ne “Yeniden Yargılanma” konusunda yaptığımız başvuru hakkındaki süreç devam etmektedir. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde bu konuyla ilgili, Fenerbahçe Futbol A.Ş.’nin SPK düzenlemelerine tabii bir şirket olduğu gözetilmeksizin yapılan, manipülasyona açık haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.” (Ahmet Ercanlar / Hürriyet)


3 TEMMUZ 2011
Operasyon başladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bir çok kişi ile birlikte gözaltına alındı.
10 TEMMUZ
Aziz Yıldırım tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.
24 AĞUSTOS 2011
Fenerbahçe, TFF tarafından şampiyonlar ligi’ne gönderilmedi.
3 ARALIK 2011
Şike davası iddianamesi bir basın toplantısı ile açıklandı.
14 ŞUBAT 2012
Aziz Yıldırım’ın ve diğer sanıkların yargılanmasına Silivri’de başlandı.
2 TEMMUZ 2012
Aziz Yıldırım davada 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.
17 OCAK 2014
Yargıtay Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların cezalarını onadı.
23 HAZİRAN 2014
Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar için 13. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılama kararı verdi.
3 TEMMUZ 2014
İsviçre Federal Mahkemesi’nde süreç başlıyor. Anayasa Mahkemesi’nden Fenerbahçe için bugün çıkabilecek olumlu karar, sarı lacivertlileri soruşturma öncesine döndürecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)