BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 milyondan fazla küçükbaş kurbanlık satışı bekleniyor----

3 milyondan fazla küçükbaş kurbanlık satışı bekleniyor

3 milyondan fazla küçükbaş kurbanlık satışı bekleniyor
06 Temmuz 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı için 3 milyondan fazla küçükbaş kurbanlık satışı beklediklerini açıkladı.

Pandemiye rağmen 2021'de 2 milyon 800 bin civarında küçükbaş kurbanlık satıldığını söyleyen Nihat Çelik, "Bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satılmasını bekliyoruz. Yeteri kadar arz ve talep var" ifadelerini kullandı.

Çelik, hayvan satış yerlerinin hijyen, hayvanların da kurbanlık şartlarına uygunluğunun memnuniyet verici olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Kurban, bir kulun seve seve canını, malını Allah yolunda feda edeceğinin bir nişanesidir. Kurban demek, et yemek, dağıtmak değildir. Şimdi vekalet yoluyla kurban diyorlar veya marketlerde satış yapıyorlar. Marketler bu konuda reklam yapıyorlar. Böyle bir kurban usulü yoktur. Kurban edilecek hayvanın eti başka bir hayvanın etiyle karıştırılmaz. Bir koç üçe orada bölünmez. Eti kesip, paketleyip, dolaplara koymak, bunu kurbanlık olarak satmak kurban vazifesini yerine getirmek değildir.

Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeli?

Kurban edilecek hayvanların taşıması gereken özelliklerden bahseden Çelik, "Kurbanlıkların sağlıklı olması lazım. Dişleri, boynuzu, kulağı, gözü olması lazım. Eğer doğuştan eksikler varsa diş hariç bu kurban edilmeye engel değildir ama sonradan olmuşsa bunlar kurban edilmez. Alıcının kurbanı alırken kontrol etmesi gerekir" dedi.

Kurbanlık satışlarının normal seviyede seyrettiğini söyleyen Nihat Çelik, satılamayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından alınacağını hatırlattı. Çelik, kurbanlık hayvanını geri götürmek isteyen yetiştiricilere nakliye ücreti konusunda yardım edileceğini bildirdi.

Uzmanlardan kurban eti uyarısı!

Ulaşım giderleri nedeniyle kurbanlık pazarları küçüldü

Polisten kurban pazarında sahte para uyarısı

'Kurban yakalama timi' göreve hazır! Bayramda iş başında olacak

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz

Diyanet, kredi kartıyla kurban alımı için uyardı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)