BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3. köprünün adını Gül açıkladı----

3. köprünün adını Gül açıkladı

3. köprünün adını Gül açıkladı
29 Mayıs 2013 - 13:04 www.finansgundem.com

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Gül, 3. köprünün ismini açıkladı

Bugün temeli atılan üçüncü köprünün adı büyük merak konusuydu. Erdoğan, sürprizi Cumhurbaşkanı Gül açıklayacak dedikten sonra kürsüden indi.
Kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sürprizi duyurdu. Gül, üçüncü köprünün ismini açıkladı. Köprünün adı YAVUZ SULTAN SELİM köprüsü olacak.
Türkiye'de değil Dünya'da bir ilk olacak üçüncü köprünün temel atma töreni devletin zirvesini biraraya getirdi. Uzun süredir aynı törende görmediğimiz Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende arka arkaya konuşmalar yaptılar.
SÜRPRİZ AÇIKLAYACAK
Gül'den önce kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, "Biraz sonra Cumhurbaşkanımız sürprizini size açıklayacak" diyerek töreni izleyenlerde merak yarattı.
KÖPRÜNÜN ADINI AÇIKLADI
Kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Gül ise "Bu işi üstlenmek her babayiğidin harcı değil" diyerek üçüncü köprü projesini övdü. Gül ardından da sürprizi açıklayarak herkesin merakını giderdi. Sürpriz üçüncü köprünün ismiydi. Gül bunu şöyle duyurdu;
-"Vardığımız karar şudur; Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak adı... Tarihimizle övünen bu büyük sultanı bu şekilde daima yad etmek, anmak için bu ismi uygun gördük. Bundan sonra inşallah 3. köprü de Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak seslendirilecek. Ülkemize hayırlı olsun."
VAKTİNDE BİTİRİLSİN!
Köprü projesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Bu işi üstlenmek de her babayiğidin harcı değil. Çok büyük mühendislik hesapları gerektiren bir proje. Bunu üstlenen tüm ortaklarına yerli ve yabancı tüm ortaklarına başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah bu köprü vaktinde bitirilecek. Hep beraber açılışını da yapıp üstünden yürümek de nasip olacaktır" dedi.
Konuşmasında "projeyi bize kazandıran Sayın Başkabakanımız Tayyip Bey'in şahsında hükümet üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyen Gül, Türkiye'nin artık büyük projeleri gerçekleştiren bir ülke olduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkan30 Mayıs 2013 00:38

    o köprünün ismi mustafa kemal atatürk köprüsü olmalıydı.padişahlardan bıktık artık.

  • Utanmak29 Mayıs 2013 15:10

    O köprüye ismini koyduğunuz padişahlar, ormanlarından dal kesenin canını alıyordu, gözleri gibi koruyorlardı. Tarihini yaşatmak sadece isim koymakla olmuyor, o kadar basit değil. Ben olsam özellikle o padişahların ismini koymazdım ki her aklıma geldiğinde kendimden utanmayayım.

  • Çelebi Mehmet29 Mayıs 2013 15:07

    Çelebi Mehmet Körüsü falan olsaydı isim keşke. Yavuz Sultan Selim ile Fatih Sultan Mehmet i çok karıştırıyorum ben.

  • Siyasettin Çokbilmiş29 Mayıs 2013 13:59

    Ağaç keserek yol ve köprü yapmaya(öyle olmadığını söylese de boğaz geçişi ormanlık), havalimanı için İstanbul'un havası temiz kuzeyini boğmaya, Taksim'in ortasındaki tek yeşil alandaki ağaçları söküp insanlara biber gazı sıkarak insanlara hayvan muamelesi yapmaya karşı çıkmak kıskanmaksa, gurur duyarız. Allah hepinizi doğru yola iletsin inşallah.