BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne ödül----

​3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne ödül

​3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne ödül
06 Haziran 2014 - 23:41 www.finansgundem.com

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, uluslararası ekonomi dergisi EMAE Finance tarafından verilen 'Finansman Ödülü'ün sahibi oldu

ICA tarafından yapılan açıklamaya göre, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika genelinde finansal piyasaları takip eden, finans dergisi EMEA Finance tarafından ödüle layık görüldü. Proje, 2013 yılında "Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesinin En İyi Kamu-Özel-İşbirliği (KÖİ-PPP) Modelli Proje Finansmanı" ödülünün sahibi oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2,3 milyar dolar tutarlı kredi sözleşmesinin anlaşması, Ağustos 2013 tarihinde imzalanmıştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ni gerçekleştirecek IC İÇTAŞ – Astaldi konsorsiyumu ICA’nın finansman talebi, Garantibank International NV, Garanti Bankası AŞ, Halk Bankası AŞ, İş Bankası AŞ, Vakıflar Bankası TAO, Ziraat Bankası AŞ ve Yapı ve Kredi Bankası AŞ’nin  katılımı ile karşılanıyor.

Toplamda 9 yıl vadeli ve 2,3 milyar dolar tutarında olacak proje finansmanı, Cumhuriyet tarihinde "greenfield" (sıfırdan hayata geçirilen) bir projeye tek seferde sağlanan en yüksek tutarlı proje finansman kredisi olarak kabul ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen, "Birçok ilki bünyesinde barındıran 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin aldığı 2013 EMEA Bölgesinin En İyi Kamu-Özel-İşbirliği Modelli Proje Finansmanı ödülü, köprünün inşa aşamasında bizi sevindiren ve gururlandıran bir ödül olmuştur. Bir ilki gerçekleştirdiğimiz finansman projemizin de örnek teşkil edeceğine ve Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü olacak.

Çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından inşa edilecek 3. Boğaz Köprüsü, üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolunun aynı seviyede geçtiği dünyanın ilk köprüsü olacak. Köprü, 59 metrelik genişliği, 1.408 metrelik ana açıklığı ile dünyanın en uzun ve en geniş asma köprüsü unvanını alacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip köprüsü de olacak. Köprünün konsept tasarımı ise yapı mühendisi, "Fransız köprü üstadı" olarak nitelendirilen Michel Virlogeux ile İsviçreli T-Engineering firması tarafından ortak yapıldı. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)