BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3. Köprü ve Kuzey Çevre Otoyolu için işletmeciye 1,5 milyar TL ----

3. Köprü ve Kuzey Çevre Otoyolu için işletmeciye 1,5 milyar TL

3. Köprü ve Kuzey Çevre Otoyolu için işletmeciye 1,5 milyar TL
25 Haziran 2019 - 13:55 www.finansgundem.com

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu'na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. İşletmeci şirkete, 1 ile 1,5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu olacak.

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli ve İstanbul-İzmir ile Kuzey Çevre otoyolları, özel sektör tarafından yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edildi. Bu projelerde araç geçiş ücretleri döviz olarak belirlendi.

Devlet, bu projelere belli sayıda araç geçiş garantisi verdi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması halinde aradaki farkı devlet ödüyor.

YENİ HESAPLAMA YÖNTEMİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nu, IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA işletiyor. DHA'da yer alan habere göre, işletme, 2018 yılının Ağustos ayında dolar kurunda yaşanan artışın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına başvurdu ve döviz kurundaki oynaklığa işaret ederek, garanti kapsamında yapılacak ödemelerin hesaplama yönteminde değişiklik talep etti. Bu talep "uygun" bulundu.

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)