BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3. köprü Başakşehir'e yarayacak----

3. köprü Başakşehir'e yarayacak

3. köprü Başakşehir'e yarayacak
29 Mart 2016 - 07:57 www.finansgundem.com

3. köprünün otoyol projesinin büyük bir kısmı Başakşehir ilçesinden geçiyor

Türkiye'de son dönemde gerçekleştirilen en önemli projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu'nda önemli gelişmeler yaşanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapım ve projelendirme çalışmaları devam etmekte olan Kuzey Marmara Otoyolu ve otoyola erişimi sağlayacak olan bağlantı yollarının bir kısmı Başakşehir Belediyesi sınırları içinden geçiyor.

Habertürk'ün haberine göre, söz konusu otoyolun Başakşehir ilçesinde yapımı hızla devam eden İstoç bağlantı yolu projesi için düzenlenen imar planları askıya çıktı. 30 gün süre içinde herhangi bir itirazla karşılaşılmazsa plan askıdan inecek. Ve çalışmalar tüm hızıyla devam edecek. 3. köprü ile birlikte 4,5 milyar TL'ye tamamlanacak proje alan büyüklüğü 421 kilometreden meydana geliyor. Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilen proje, Odayeri Paşaköy arası ve bağlantı yollarını ile 3. köprüyü kapsıyor.

KUZEY MARMARA OTOYOLU GÜZERGAHI

* Odayeri kavşağından başlayarak Paşaköy kavşağı sonrasında yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki 2x4 şeritli otoyol kesimi ile,
* Odayeri kavşağından başlayarak mevcut Mahmutbey batı kavşağına gerekli düzenlemek yapılarak bağlanacak şekilde, yaklaşık 22 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolu,
* Reşadiye kavşağından başlayarak Çamlık kavşağına kadar yaklaşık 13 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolu,
* Odayeri-Paşaköy arası otoyol kesiminde toplam uzunluğu yaklaşık 2 bin 164 metre, orta açıklığı yaklaşık bin 408 metre olan 2x4 şeritli otoyol ve 2x1 şeritli demiryolu geçişi aynı platformda olacak şekilde yapılması öngörülen 3. köprü öncesinde Uskumruköy kavşağı sonrasında ise Riva, Hüseyinli, Reşadiye, Alemdağ, Paşaköy kavşakları bulunuyor.
* Reşadiye kavşağından ayrılan bağlantı yolu Ümraniye bağlantısını sağlarken, Odayeri kavşağından ayrılarak mevcut Mahmutbet batı kavşağına kadar uzanan bağlantı yolu üzerinde sırasıyla Işıklar Fenertepe, Başakşehir, Başakşehir Merkez, İkitelli ve İstoç Organize Sanayi Bölgesi ile İstoç TEM kavşakları yer alıyor.

PROJE UZUNLUKLARI

Odayeri-Paşaköy Arası : 60 kilometre (2x4 şeritli) (Enkesiti 59 metre, orta açıklığı (boykesit) 1408 metre, toplam uzunluğu 2164 metre olan 2x5 şeritli 3. Boğaz Köprüsü dahil)
Mahmutbey Kavşağı-Odayeri Kavşağı Arası : 22 kilometre 2x4 şeritli
Reşadiye Kavşağı-Çamlık (Ümraniye) Kavşağı Arası : 13 kilometre 2x4 şeritli
Projenin Toplam Yatırım Maliyeti : 4,446 milyar TL (Bağlantı yolları dahil tüm otoyolun toplam yatırım tutarı)

ÇALIŞMALAR NE DURUMDA?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde inşa edilen 116 kilometrelik otoyolda viyadükler önemli bir yer kapsıyor. Otoyolun 13,5 kilometrelik kısmı viyadükler üzerinden geçiriliyor. 64 viyadükten 48’inde çalışmaların tamalandığı ifade ediliyor. Viyadüklerin bazılarının yüksekliği 85 metreye ulaşıyor.

KUZEY MARMARA OTOYOLU AÇILIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Çalışmaların önümüzdeki Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Odayeri - İkitelli ve Paşaköy - Çamlık bağlantı yolları, otoyolun şehir içi ile bağlantılarını sağlayacak hem de TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahatlatacak.

* İmar planının askıya çıkması ne demek?

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir ya da birden fazla il sınırlarının tümünü ya da bir kısmını kapsayacak şekilde belirlenir. İlgili idarelerle işbirliği sağlanarak Bakanlıklarca belirlenen planlama sınırı içinde kalan ilgili idarelere devrebilir. Kent bütününü, kentsel gelişim alanlarını ve çevre düzeni planlarını Bakanlıkların koordinasyonları doğrultusunda büyükşehir belediyelerinin ya da valiliklerin ortaklaşa yapması ise zorunludur. Çevre düzeni planları ise Bakanlıkların onaylarıyla yürürlüğe girer. Bir bölgede onaylanan bir plan ilgili idare, kurm ve kuruluşa gönderiliyor ve bir ay süre ile ilan edilir. Askı süresi içinde ise plan kararlarına gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar itirazda bulunabilir. İtiraz edilirse eğer söz konusu itiraz bakanlığa gönderilir ve yönetmelik hükümleri kapsamında değerlendirilir ve bir sonuca bağlanır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)