BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3. havalimanının temeli bu ay atılacak----

3. havalimanının temeli bu ay atılacak

3. havalimanının temeli bu ay atılacak
01 Mayıs 2014 - 04:47 www.finansgundem.com

İhalesi geçen yıl yapılan ve Cengiz-Kulin-Limak-Kalyon-Mapa Ortak Girişim Grubu'nun üstlendiği projenin temeli 19 Mayıs ya da 29 Mayıs'ta atılacak

Hazine garantisi ile tekrar kamuoyunda tartışma konusu haline gelen 3’üncü havalimanının mayıs ayı içinde temelinin atılacağı öğrenildi.

19 Mayıs ya da 29 Mayıs tarihinde temel atma töreninin yapılacağı belirtildi. 3. boğaz köprüsünün temeli geçen yıl İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs’ta atılmıştı. 3. havalimanı ihalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde yapıldı. 22 milyar 152 milyon Euro’luk teklifle ihaleyi Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa Ortak Girişim Grubu kazandı. KDV’yle birlikte ihale bedel, 26 milyar 142 milyon Euro’yu bulacak. Havaalanı yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız altı pistli olacak. İnşaatı 3 etaptan oluşacak. 1. etabı en geç 42 ay sonra hizmete girecek. Bu etapta 2 adet bağımsız paralel pist, terminal binası, haberleşme ve meteroloji sistemleri diğer hizmet binaları yer alacak.

SON DÜZENLEME GARANTİ DEĞİL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanına Hazine garantisi verildiğinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Elvan, 2 yıl önce çıkarılan 3996 sayılı Kanun’da düzenlenen bir yetkiyle, KİT’lerin ve mahalli idarelerin borç üstlenim garantisi anlaşması imzalayabildiğini hatırlatarak, bu kapsamda Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) 3. havalimanına garanti verdiğini anlattı. Son düzenlemenin ise KİT’lerle de 3. havalimanı ile de ilgisinin bulunmadığını belirten Elvan, “Bu kredilere garanti söz konusu değil. Ancak fesih halinde bedelsiz devralınıyor ve ilgili kuruluş yatırıma devam ediyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)