BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis3. havalimanı için çivi bile çakılamadı!----

3. havalimanı için çivi bile çakılamadı!

3. havalimanı için çivi bile çakılamadı!
05 Eylül 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

22 milyar euroluk projeye 14 ayrı engel çıktı. Engellerin aşılması uzun zaman alacak

İhalesi mayıs ayında tamamlandığı halde yer teslimi yapılamayan 3. havalimanında sorun ‘maden’de çıktı. Yıldırım, “Hak sahibi 14 firma var. Onlarla uzlaşma sağlamak gerekiyor” dedi.
Habertürk'ün haberine göre, Mayıs ayı başında ihalesi yapılan 3. havalimanı ihalesinde yer tesliminin neden yapılamadığının yanıtı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan geldi.
Yıldırım, İstanbul’a yapılacak yeni havalimanında yer tesliminin birkaç şartı olduğunu belirterek “Biz her şeyiyle bütün sorunlarını çözdükten sonra yer teslimini yapacağız ki yüklenici firma çalışmaya başlasın. Bu nedenle tarih vermek zor ama hedefimiz fazla gecikmeden yıl sonunda, en geç önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çalışmaları tamamlayıp fiilen işe başlamak” dedi.
14 HAK SAHİBİ VAR
Arazinin tertemiz olarak yüklenici firmaya teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Malum orası orman sahası. Burada birtakım tahsisler var. Aynı zamanda bir kısmı maden sahası. Madenle ilgili hak sahibi 14 firma var. Onlarla görüşmeler yapılıyor. Onlar, birtakım hakları olduğunu ifade ediyorlar. Arkadaşlarımız bu görüşmelerde nedir, ne değildir durum tespiti yapıyorlar, bu tespitlere göre uzlaşma sağlanacak. Aksi halde iş sürekli sorunlarla devam eder.”
GECİKME YÜKLENİCİNİN DE ZARARINA
Yeni havalimanının yapılacağı yerde ciddi bir toprak hareketi olacağı için yüklenici firmanın, özel makine ve teçhizatla ilgili çalışma da yaptığını dile getiren Yıldırım, “Greyder, dozerle yapılacak işler değil bunlar. Çok büyük toprak hareketi olduğu için buna yönelik özel imalatlar gerekiyor. Bu işlerle ilgili çalışıyorlar. Yani benim o konuda bir endişem yok. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan bir projedir. Gecikmek benim zararıma olduğu kadar daha fazla yüklenicilerin zararınadır. O yüzden bir endişem yok” diye konuştu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)