BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık3 CEO'ya şok suçlama skandalda son nokta----

3 CEO'ya şok suçlama skandalda son nokta

3 CEO'ya şok suçlama skandalda son nokta
28 Şubat 2020 - 15:51 www.finansgundem.com

Ünlü finansal şirketi Barclays'in 8 yıllık dolandırıcılık davası sonuca ulaştı. Barclays'in üç eski yöneticisi aklandı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays skandalının üç önemli ismi, bankanın eski yöneticileri Roger Jenkins, Tom Kalaris ve Richard Boath Londra jürisi tarafından dolandırıcılık suçlamalarından aklandı. Böylece on yıl önceki mali kriz sırasında İngiliz Barclays finansal servis şirketinde kamulaştırmayı önleme mücadelesinden kaynaklanan uzun soluklu bir destan da sona erdi.

Üç eski yönetici bankaya 4 milyar sterlinlik bir yatırım sağlamak için Katar'a ödenen 322 milyon sterlini (415 milyon dolar) hileli bir şekilde sakladıkları suçlamalarından aklandı. Temyiz mahkemeleri, Barclays ve eski İcra Kurulu Başkanı John Varley aleyhinde benzer suçlamalarda bulunmuştu.

Jüri, beş ay süren duruşma ve sekiz yıl süren soruşturmadan sonra sadece bir gün içerisinde kararını verdi. Boath mahkemeden ayrılırken "teşekkür ederim" diyerek jüriye el salladı.

Dava sonucu, aylarca süren gecikmeler, itirazlar ve bankanın on yıldan uzun süre akıllarda kalan skandalı söylentileri sonrasında geldi. Barclays hala 1,6 milyar sterlinlik bir kamu davasıyla karşı karşıya, sanıklardan biri tarafından açılan bir istihdam davası ve 8 yıllık dava ile bağlantısı olan bir mali düzenleyicinin incelenmesi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)