BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 Belçikalı şirket geliyor----

3 Belçikalı şirket geliyor

3 Belçikalı şirket geliyor
29 Haziran 2013 - 07:48 www.finansgundem.com

Yurtdışından Türkiye'nin iş dünyasına büyük ilgi gösteriliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Lüksemburg ve Belçika ziyaretlerinde, iş dünyasının Türkiye’ye yakın ilgi gösterdiğini ve yeni yatırımlar için yeşil ışık yaktığını açıkladı.
Vatan'ın haberine göre, Belçikalı işadamlarıyla yaptıkları görüşmelerde Türkiye’de yatırım yapma arzusunun yüksek olduğunu gördüklerini dile getiren Çağlayan, Amos, Floridienne Group, CMI Group temsilcileriyle görüştüklerini, 3 şirketin yaklaşık 2.5 milyar euro ciroya ve 3 bine yakın istihdama sahip olduğunu belirtti.
Floridienne Group’un, İzmir’de plastik sektöründe yerli bir firmayla çalıştığını anlatan Çağlayan, şirketin Türkiye’den memnun olduğunu ve daha fazla yatırım yapmayı düşündüğünü kaydetti.
Amos’un teleoptik sistemler ürettiğini ve Antalya Serbest Bölge’de bir yatırım yapmak istediğine işaret eden Çağlayan, “Mekanik parçaları burada üretecekler. Biz de kendilerine ‘Bizim dükkan açık, ne zaman istiyorsanız buyurun gelin’ dedik” dedi.
CMI’nın ise oldukça büyük bir grup olduğunu söyleyen Çağlayan, enerji tribünü ve yatırımları alanında faaliyet göstediğini ve Türkiye’de enerji üretimi yapan yaklaşık 20 tesisin tribünlerinin bu şirket tarafından sağlandığını ifade etti.
Çağlayan, şöyle devam etti: “Enerjide tribün üretimini son derece önemsiyoruz ve gerekirse bunu stratejik yatırımlar kapsamında destekliyoruz. Bu, firmanın çok ilgisini çekti.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)