BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık3 bankanın daha lisansı iptal edildi----

3 bankanın daha lisansı iptal edildi

3 bankanın daha lisansı iptal edildi
11 Aralık 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Rusya’da kredi yeterliliği olmayan 3 bankanın daha lisansı iptal edildi

Rusya Merkez Bankası kredi yeterliliği olmadığı gerekçesi ile 3 bankanın daha lisansını iptal etti. 

Moskova merkezli Construction Bank, güney Ural Orenburg bölgesinde faaliyet gösteren Buzulukbank ve Kursk’ta kredi dağıtımı yapan First Land Settlement Center’ın lisansları iptal edildi. 

Yıl başından bu yana bankacılık sektöründe yapılan düzenlemeler nedeni ile toplam 83 bankanın lisansını iptal etmiş oldu.

Rusya Merkez Bankası geçen yıl da 32 bankanın lisansını iptal etmişti. Böylece Rusya’da bankacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerin sayısı 848’e geriledi.

Haziran 2013’de Rusya Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilen Elvira Nabiullina bankacılık sektöründe yeniden yapılanma için çalışmalarını sürdürüyor.  

Büyük ölçekli olmayan bankaların kredi yeterliliklerinde yaşanan sorunlar, işlemlerin yeterince şeffaf olmaması ve riskli operasyonlar nedeni ile sorun yaşanıyor.

Nabiullina Kasım ayında yaptığı açıklamada bankacılık sektörünün verimli çalışması için her türlü önlemi alacaklarını belirtmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)