BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık3 bankanın daha lisansı iptal edildi----

3 bankanın daha lisansı iptal edildi

3 bankanın daha lisansı iptal edildi
11 Kasım 2014 - 14:41 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası bankacılık kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi ile 3 bankanın daha lisansını iptal etti

Rusya’da yeniden yapılandırma sürecinde olan bankacılık sisteminde banka sayısının azaltılarak verimli hale getirilmesi planlanıyor. Rusya’da yıl başından bu yana 69 bankanın lisansı iptal edilirken, banka sayısı da 865’e geriledi. Rusya’da birkaç yıl öncesine kadar binin üzerinde Banka bulunuyordu.

Ufa’da faaliyet gösteren Payment Service Bank, Ulyanovsk merkezli Gubernski Bank Simbirsk ve Moskova’da faaliyet gösteren Yevropeisky Ekspress’in lisansları iptal edildi.

Payment Service Bank ve Gubernsky Bank Simbirsk’in riskli kredi miktarının çok yüksek olması ve kreditörlerin taleplerini karşılayamaz duruma gelmesi lisanslarının iptalinde etkili oldu. Yevropeisky Ekspress ise şüpheli operasyonlar ve Rusya’dan yasal olmayan aşırı
miktarda para çıkışına aracı olması nedeni ile lisansını kaybetti.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina Haziran 2013’de göreve gelmesinin ardından bankacılık sektörünün verimli hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Nabiullina, modernizasyon için tüm uyarıların yapıldığını, lisansın iptali ile ilgili uygulamanın son aşama olarak uygulandığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)