BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis3 aracı kurum müşteri arıyor----

3 aracı kurum müşteri arıyor

3 aracı kurum müşteri arıyor
15 Nisan 2015 - 13:46 www.finansgundem.com

Sermaye piyasalarında değişim süreci kurumlara sıçradı. Biri banka kökenli 3 aracı kurum satış için görüşmelere başladığı belirtiliyor

Aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinde el değiştirme süreci devam ediyor. Sektörün önemli kurumlarından Alternatif Yatırım Menkul Değerler (Ayatırım), Ekinciler Menkul Değerler ve uzun süredir geçici faaliyet durdurma kararı alan K Menkul Değerler şu an vitrinde müşteri bekleyen kurumlar olarak gösteriliyor.

Finansgundem.com’a gelen bilgilere göre, Alternatifbank’ı (Abank) satın aldıktan sonra borsadan çıkarma kararı alan Commercial Bank of Qatar, sermaye piyasaları ayağından da çekiliyor. Aracı kurumun satışı için yurt içi ve yurt dışı gruplarla görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.
 
GÜÇLÜ İŞTİRAK YAPISI

 
Ayatırım’ın Erenköy, Etiler, Antalya ve İzmir’de olmak üzere 4 şubesi, Bursa ve Ankara’da da acentesi bulunuyor. 8 milyon 500 bin liralık sermayenin tamamı Alternatifbank’a ait. Kurum, 1 milyon lira sermayeli Alternatif Portföy Yönetim şirketinin tüm hisselerini elinde bulundururken, 22 milyon 268 bin 13 lira sermayeye sahip Alternatif Yatırım Ortaklığı’nda yüzde 74.76 oranında paya sahip. 2014 verilerine göre 24.5 milyon liralık özkaynağa sahip olan Ayatırım söz konusu dönemi 1.1 milyon lira zararla kapattı.
 
KÖKLÜ ARACI KURUMLARDAN
 

Ekinciler Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve 1990 yılında temelleri atılan Ekinciler Yatırım Menkul Değerler (Ekinvest) satış için görüşmelere başladığı söyleniyor.
Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan Ekinciler Yatırım, 7 şubeyle bireysel ve kurumsal yaklaşık 25 bin üzeri müşteriye hizmet sunuyor. 2015 yılı başında şirket; işlem aracılığı faaliyetleri, bireysel portföy yöneticiliği, yatırım danışmanlığı, halka az aracılık faaliyeti ve sınırlı saklama hizmetleri konusunda SPK tarafından ‘kısmı yetkili aracı kurum’ olarak yetkilendirildi.

2 milyon 750 bin lira sermayeye sahip olan aracı kurumda Sıdıka Baytan ve Gülşen Eker en büyük paya sahip ortaklar olarak görünüyor. Kurumun Borsa İstanbul’da % 0.000377 oranındaki payı dışında Ekinciler Portföy Yönetim şirketinin tamamına sahip. 12 milyon lira özkaynağı bulunan Ekinciler Yatırım, 2014 yılını 721 bin lira zararla kapattı. 
Bu arada geçici kapalılık hali devam eden Halit Acartürk’ün şirketi K Menkul Değerler de satış için görüşmelerini sürdüren kurumlar arasında yer alıyor.  
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat15 Nisan 2015 16:14

    bence bu aracı kurumlar yanlış zamanda satış yapıyorlar çünkü türkiye 90 lara geri dönecek aracı kurum karları artacak.

  • bir dost15 Nisan 2015 15:44

    aaaa hiç haberimiz yok walla

  • kim ne yapsın aracı kurumu15 Nisan 2015 14:51

    aracı kurum dedğin nedir yaa..senin borsan ne ki aracı kurumun ne olsun..üçkağıtçı yatağı

  • borsa bitmekte artık15 Nisan 2015 14:07

    tasarruflar artık borçlanarak da olsa emlak'a(mecburen çünkü çok prim yapıyor ve evlenecek gençlere ev ihtiyacı giderek artmakta) gidince borsada iş kalmadı artık.