BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak2B'de taksit süresi uzuyor----

2B'de taksit süresi uzuyor

2B'de taksit süresi uzuyor
22 Şubat 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin satış süreci başlarken hak sahiplerine ödeme kolaylığı getiriliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B konusunda vatandaşlara kolaylık olsun diye vadenin uzatılabileceğini söyledi.
Şimşek, mücavir alan içindeki 2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresinin 3 yıldan 5 yıla, mücavir alan dışındaki 2B arazileri için yapılan taksit süresinin de 4 yıldan 6 yıla çıkarılabileceğini bildirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’’ne katıldı. 2B arazileriyle ilgili Bakan Erdoğan Bayraktar ile birlikte görüştüklerini belirten Şimşek, “Bu konuda amacımız hiçbir zaman gelir olmadı. Bu sorunun çözümü esastır. O nedenle Başbakan’ımızın talimatı ile vadenin uzatılması hususu meclise gelebilir. Şu anda mücavir alan içerisindeki 2B arazileri için 3 yıllık bir taksitlendirme söz konusu. Mücavir alan dışındakiler için 4 yıllık bir taksitlendirme söz konusu. Bu taksitlendirmeler faizsiz. Amacımız, vatandaşın kolay bir şekilde bu 2B alanlarını tekrar mülkiyetine geçirmesi. Bu çerçevede vade uzatımı gündemde. Bunun dışında herhangi bir değerlendirme söz konusu değil. Amacımız, bu 2B sürecini kolaylaştırmak ve vatandaşın alımını mümkün kılmak.” ifadelerini kullandı.
2B arazilerinin satışı için hak sahipleri 28 Şubat 2013 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Taşınmazların satış bedeli, 3 ay içinde peşin veya taksitle ödenebilecek. Satış bedelinin itiraz veya dava konusu edilmesi halinde doğrudan satın alma hakkı düşecek. Rayiç bedeli 100 lira olan taşınmaz için peşin ödemede 56 lira, yarısını peşin ödemede 63 lira, taksitli ödemede 70 lira tahsil edilecek. 400 metrekareye kadar olan taşınmazlar için de 100 liranın 50 lirası alınacak. İpotek tesis edilmesi veya banka teminat mektubu alınması halinde taşınmaz tapuda devredilebilecek. Devredilen taşınmazların üçüncü kişilere satılması halinde, borcun kalan tutarından alıcılar sorumlu olacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)