BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem28 Şubat dosyaları mı açılıyor?----

28 Şubat dosyaları mı açılıyor?

28 Şubat dosyaları mı açılıyor?
13 Haziran 2013 - 13:37 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan’ın işaret ettiği 4 büyük gruba ilişkin 28 Şubat ve Ergenekon dosyalarının açılacağı iddia edildi

Başbakan’ın üst üste yaptığı açıklamalar Ankara’yı hareketlendirdi. Yakın döneminin derin yapılanması olarak nitelendirilen Ergenekon ve Balyoz darbe girişimlerinin “ekonomik boyutu”, Gezi Parkı eylemleri ile yeniden gündeme geldi. Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, kulislerde, derin yapılanmanın ekonomik boyutuyla ilgili dosyanın yeniden açılacağı ve operasyon kapsamında da Türkiye’nin önde gelen bazı işadamları ile medya temsilcilerinin gözaltına alınacağı konuşuluyor. Bu iddialar ise iş dünyasında tedirginliğe yol açtı.
Dosyalar rafa kaldırılmıştı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Gezi Eylemleri” için “cadı avı” başlatılmayacağına yönelik sözüne rağmen, Başbakan Erdoğan’ın ve hükümet üyelerinin iş dünyasına yönelik sert eleştirileri, operasyon korkusuna neden oldu. Özellikle, hükümete yakın gazetecilerin, gezi eylemlerin “hesabının sorulacağına” yönelik yazıları, bu tedirginliğin daha da artmasına yol açtı. İş dünyasında ise hesabın nasıl sorulacağına yönelik iddialar havada uçuşuyor. Bu iddiaların başında, 28 Şubat post modern darbesi ile Ergenekon ve Balyoz yapılanmasının ekonomik boyutu dosyasının yeniden açılması geliyor. İddiaya göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine, BDDK ve MASAK, darbenin ekonomik boyutuyla ilgili birçok rapor hazırladı. Söz konusu raporlarla ilgili olarak o dönemde işlem yapılmadı. Yani operasyon iş dünyasına yansıtılmadı. Şimdi ise yarım kalan dosyanın yeniden açılacağı konuşuluyor. Söz konusu dosyanın yeniden açılması halinde, kayıtlarda ismi geçen bazı işadamlarının sanık veya tanık olarak adliye koridorlarına taşınması söz konusu.
28 Şubat incelemesi sürüyor
Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın 28 Şubat postmodern darbesinin ekonomik boyutuyla ilgili incelemesi ise devam ediyor. Savcılık, MASAK’a bu süreçte post modern darbeye destek veren sivil toplum kuruluşları ile medya temsilcilerinin hesaplarıyla ilgili inceleme yapılması talimatını verdi. MASAK’ın çalışmasının ise bir iki ay içinde sonuçlanacağı öğrenildi. Söz konusu dosyaların açılması halinde de ünlü birçok işadamı ve sivil toplum örgütü temsilcisinin zor durumda kalacağı tahmin ediliyor. Savcılık tarafından hazırlanan 28 Şubat darbe iddianamesinde de, darbenin mali boyutu ile ilgili ayrı bir inceleme yapıldığına ilişkin bilgiye yer verilmişti.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)